Inspirată de un joc video, animația Arcane face valuri pe Netflix

Inspirată de un joc video, animația Arcane face valuri pe Netflix

„Arcane”, celebra animație inspirată de un joc video, primește „ce e al Cezarului”. Producția se află în topul preferințelor în Statele Unite ale Americii.

Atunci când vine vorba despre animațiile pentru copii mari, este știut faptul că cele inspirate din jocurile video de referință au toate șansele să devină hit-uri. Acest lucru s-a întâmplat, în trecut, și cu „Lara Croft: Tomb Rider”, „Resident Evil” sau „Mortal Kombat”, și tot asta se întâmplă acum cu „Arcane”, producția Netflix care „face valuri” în Statele Unite ale Americii, în acest moment.

„Arcane” a ajuns pe locul 1 în preferințele americanilor

„Arcane” a ajuns rapid în topul preferințelor cinefililor din Statele Unite ale Americii, în săptămâna 13-19 noiembrie fiind clasat pe locul 1. Topul a fost făcut de Parrot Analytics. Conform aceleiași surse, „Stranger Things” se află pe locul 2, iar „The Mandalorian” pe 3, urmate îndeaproape de „Ted Lasso”, „Titans” și „Squid Game”.

La nivel global, animația pare să stea la fel de bine, plasându-se pe locul 3, în topul cererilor. Pe locul 1 se află, în acest moment, „The Wheel of Time” (Amazon Prime Video), iar pe locul 2 „Game of Thrones” (HBO).

Încă de la debutul primului sezon, pe 6 noiembrie, „Arcane” s-a bucurat de succes, acesta crescând exponențial. Vorbim despre o cerere de 629%, la nivel global, și de 228%, procent valabil pentru publicul din Statele Unite ale Americii.

Cu toate că, până acum, Netflix ne-a obișnuit cu două modalități de lansare a episoadelor: fie toată seria în aceeași zi, fie câte-un episod (săptămânal), în cazul „Arcane” a schimbat tactica, lansând calupuri de câte trei episoade.

Fanii serialului de animație vor fi bucuroși să afle că va exista și un al doilea sezon „Arcane”, contractul fiind reînnoit pe 21 noiembrie. În mod sigur, succesul avut de animație încă din prima săptămână a trasat calea spre continuarea poveștii. Ne așteptăm ca, pe viitor, să existe chiar mai multe sezoane.

Urmăriți Playtech.ro și pe