18 nov. 2021 | 16:55

Legătura dintre celebrul film Dune și România. Jocul care se va face la noi după celebrul sequel

ACTUALITATE
Legătura dintre celebrul film Dune și România. Jocul care se va face la noi după celebrul sequel

Funcom, un cunoscut dezvoltator de jocuri de la noi din țară, a creat un joc inspirat din celebrul sequel „Dune”.

În urma succesului înregistrat de „Dune” la box office, era de așteptat ca dezvoltatorii de jocuri să-și îndrepte atenția spre această producție, pentru a se inspira pentru noi jocuri. Este și cazul românilor de la Funcom care, din câte se poate observa, reușesc să țină piept provocărilor lansate de alte companii de nișă, din întreaga lume. Astfel, cei de la Funcom pot fi declarați „vinovați” pentru crearea unui nou joc care se concentrează în jurul „lumii Dune”.

Mai mult, compania a anunțat că, în paralel, va deschide un nou studio în Capitală, numindu-l pe Ionuț Codreanu în funcția de Head of Studio. Conform declarațiilor Funcom, în momentul de față, dezvoltatorul își concentrează energia pe găsirea oamenilor competenți care ar putea să facă față cerințelor exigente și orientate spre rezultate.

„Dune: Part One”, regizat și scris de Denis Villeneuve, este filmul SF al anului 2021

Fanii SF s-au declarat sceptici în momentul în care Villeneuve a anunțat că are intenția de a ecraniza „Dune”. De altfel, scepticismul inițial al acestora este îndreptățit, de vreme ce, în 1984, David Lynch reușea să înregistreze unul dintre cele mai mari eșecuri din cariera sa, ecranizând, la rândul său, romanul scris de Frank Herbert.

Ceea ce nu i-a reușit lui Lynch, în 1984, pare să-i fi reușit din plin lui Denis Villeneuve, însă. De altfel, succesul „Dune: Part One” reprezintă o excepție, atunci când vorbim despre remake-uri.

Printre marile dezamăgiri din ultimii ani putem enumera: „Tron: Legacy” (2010) sau „Blade Runner 2049” (2017).

„Dune: Part One” a fost prezentat publicului, pentru prima dată, în cea de-a 78-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, în data de 3 septembrie 2021, fiind lansat în cinematografe în format 2D, 3D și IMAX pe 15 septembrie 2021. În plus, în aceeași perioadă a fost lansat și pe HBO Max.

 

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele