În București, nu se schimbă nimic, dar alte orașe din România pun preț pe calitatea aerului: ce amenzi s-au dat

În București, nu se schimbă nimic, dar alte orașe din România pun preț pe calitatea aerului: ce amenzi s-au dat

În timp ce calitatea aerului din București scade pe zi ce trece, iar autoritățile sunt imune la protestele cetățenilor, se pare că avem totuși și exemple mai bune în țara noastră. În unele orașe chiar se dau amenzi pentru poluare.

Dacă ai vreun prieten pe Facebook din București, tinde să fie aproape inevitabil să se plângă la fiecare câteva săptămâni despre calitatea aerului din Capitală. Este cel mai insuportabil oraș din România din acest punct de vedere. Până și măsurătorile oficiale confirmă faptul că există o problemă gravă pentru aerul respirat de cetățenii celui mai mare oraș din România.

Din păcate, pentru bucureșteni nu se va schimba nimic. Autoritățile pasează sarcina de la una la alta, se fofilează, iar sănătatea oamenilor este în pericol din ce în ce mai mare. Nicăieri nu este mai relevant decât în București să utilizezi un filtru de aer în casă, mai ales dacă obișnuiești să ții geamul deschis peste zi pentru ”aerisire”.

Se dau totuși amenzi pentru poluarea aerului în România

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova a demarat o serie de acțiuni de control la rafinăriile S.C. ROMPETROL RAFINARE din județul Prahova (Rafinăria VEGA, Rafinăria PETROTEL LUKOIL şi Rafinăria OMV PETROM PETROBRAZI), ca urmare a disconfortului olfactiv resimțit de locuitorii Municipiului Ploieşti, în perioada 4-5 iulie, a anunțat instituția.

Nu a durat mult până când s-au dat și amenzi. Potrivit raportului de monitorizare a calității aerului transmis de APM Prahova, în perioada respectivă, au fost înregistrate creşteri punctuale pentru indicatorii benzen şi toluen în staţiile automate de monitorizare a calităţii aerului.

Pentru neregulile constatate în timpul inspecțiilor, comisarii GNM CJ Prahova au aplicat operatorilor verificați 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 250.000 lei, după cum urmează:
  • RAFINĂRIA VEGA a fost sancționată cu 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 130.000 lei.
  • PETROTEL – LUKOIL S.A a fost sancționată cu 2 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 55.000 lei.
  • OMV PETROM PETROBRAZI a primit 2 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 65.000 lei.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: