20 dec. 2021 | 13:55

„Hades”, primul joc video care câștigă la gala Hugo Awards

ACTUALITATE
„Hades”, primul joc video care câștigă la gala Hugo Awards

După luni bune de la anunțarea finaliștilor, creatorii jocului video „Hades” au toate motivele să se bucure: creația lor devine, în mod oficial, primul joc video care câștigă la reputata gală Hugo Awards.

„Hades” a reușit performanța de a deveni primul joc video care să câștige un premiu la premiile Hugo. Însă ce se va întâmpla pe viitor cu această categorie?

„Hades” s-a lansat pe piață la momentul oportun

Jocul video „Hades” este disponibil publicului larg din septembrie 2020, adică cu puțin timp înainte ca premiile Hugo să dezvăluie noile planuri potrivit cărora ar fi urmat să introducă o nouă categorie pentru jocuri, în luna noiembrie a aceluiași an.

Cu toate astea, atunci când vorbim despre PlayStation și Xbox, jocul video mai devreme menționat este disponibil din luna august.

„Hades” a fost primit, în general, cu entuziasm, fanii fiind plăcut impresionați de accentul roguelike, însă și de elementul narativ destul de bine pus la punct. Grafica jocului a fost, de asemenea, apreciată.

În momentul de față, nu este clar dacă și alte jocuri lansate recent vor primi premii, întrucât nu există certitudinea că această categorie, destinată jocurilor, va deveni una permanentă.

Cu toate acestea, premiile Hugo s-au extins de-a lungul anilor suficient de mult, astfel încât să acopere o plajă mai largă a conținutul digital, precum podcasturile și videoclipurile episodice.

Așadar, nu ar fi deloc surprinzător dacă această gală va permanentiza, la un moment dat, categoria. În mod cert, totul ține de evoluția ulterioară a jocurilor video, astfel încât o astfel de categorie să își găsească rostul în cadrul galei Hugo Awards.

„Hades” este un joc inspirat din mitologia greacă și, pe lângă onoarea de a fi primul din categoria sa care câștigă gala Hugo, este, de asemenea, și marele câştigător de la BAFTA Games Awards 2021, primind cinci premii, inclusiv la categoria „cel mai bun joc al anului 2020”.

Producția a fost dezvoltată de de Supergiant Games, companie cu sediul în San Francisco, Statele Unite ale Americii.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele