Google Maps adaugă o nouă opțiune: mersul cu trenul va fi semnificativ mai simplu

Google Maps adaugă o nouă opțiune: mersul cu trenul va fi semnificativ mai simplu

Indiferent că utilizezi mașina personală sau transportul în comun, Google Maps îți poate fi un puternic aliat. Noile funcții implementate în aplicația gigantului tehnologic te-ar putea ajuta să navighezi mai ușor, mai ales că acum vine cu mai multe opțiuni pentru transportul public.

Pentru cei care se călătoresc cu autobuzul sau trenul, Google își extinde previziunile privind aglomerarea în tranzit. Compania lucrează acum cu peste 10.000 de agenții de tranzit în peste 100 de țări pentru a îți oferi previziuni în timp real cu privire la câte locuri sunt în tren. Maps te va anunța dacă există locuri libere sau nici unul pentru a te ajuta să îți faci o idee mai bună despre când să apelezi la transportul în comun.

În New York și Sydney, Google este capabil să afișeze date despre mulțimea din tranzit în fiecare mașină. Vei ști acest lucru pentru că vei avea un indicator colorat ”Live”, care vine împreună cu linia respectivă, unde vei fi anunțat dacă este ”mai aglomerată decât de obicei” sau ”nu este prea ocupată”. În cazul trenurilor, vei vedea chiar și numere care indică ce vagoane sunt mai puțin aglomerate.

Google Maps îți va arăta cât de aglomerat este un tren

În timp ce te vei afla în acel tren, s-ar putea să îți pui anumite întrebări cu privire la timpul pe care îl petreci și unde anume. Ei bine, există o nouă funcție care te va ajuta cu privire la această problemă, numită Timeline Insights. Google Maps va comprima tot ceea ce ai făcut cu timpul tău și unde anume ai mers, numai că această funcție va funcționa doar dacă vei activa istoricul locațiilor.

Maps va urmări cât de des îți faci cumpărăturile sau mănânci în oraș, totodată și când conduci, zbori, mergi pe jos sau cu bicicleta. Funcția este disponibilă în fila Cronologie, care poate fi găsită în spatele fotografiei de profil, din aplicația Google Maps.

Totodată, în momentul în care un prieten îți cere sugestii cu privire la o călătorie pe care ai făcut-o anterior, vei putea răsfoi cronologia și atinge Călătorii, pentru a putea verifica unde ai mâncat, precum și atracțiile locale unde ai ajuns.

Activează opțiunea, iar apoi selectează-le pe toate. Adaugă ulterior toate aceste informații în propria listă, astfel că vei putea exporta itinerariul. În funcție de preferințe, vei putea șterge aceste date cu ajutorul comenzilor de ștergere automată de la Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: