Google, de ordinul trilioanelor: cum a ajuns în rând cu Apple și Microsoft, pentru cât timp

Google, de ordinul trilioanelor: cum a ajuns în rând cu Apple și Microsoft, pentru cât timp

Google trece printr-o perioadă foarte bună. Compania sa mamă, Alphabet, tocmai a depășit o evaluare record la bursă, de ordinul trilioanelor de dolari. Astfel, a intrat în rând cu Microsoft și Apple.

Pentru o perioadă scurtă de timp, ieri, Alphabet a depășit pragul de evaluare de 2 trilioane de dolari. Asta înseamnă că gigantul din spatele Google a avut o valoare totală a acțiunilor tranzacționate la bursă un pic mai apropiată de cea a Microsoft și Apple. Între timp, a mai coborât un pic, iar la momentul redactării acestui material, gravitează în jurul pragului de 1,98 trilioane.

Alphabet, compania mamă a Google, mai aproape de Apple

La finele zilei de luni de tranzacționare, acțiunile Google au gravitat în jurul pragului de 2.987 de dolari pe acțiune. Anunțul că a depășit o evaluare de două trilioane este unul foarte important pentru gigantul din Mountain View, în contextul în care, în mai puțin de doi ani, și-a dublat evaluarea. Ca referință, în ianuarie 2020, celebra depășirea primului trilion de dolari.

În acest scop, au ajutat și încasările trimestriale record din cel de-al treilea trimestru al acestui an. Nu de alta, dar în urmă cu câteva săptămâni se lăuda cu 65,1 miliarde de dolari în încasări, cu o creștere procentuală de 41% față de aceeași perioadă a anului trecută, în timp ce profitul a explodat cu 69% în același timp.

În mod previzibil, cea mai mare parte a banilor care intră în visteria Google țin tot de motorul de căutare și de reclamele pe care ți le servește acesta, independent de dispozitivul pe care îl folosești. Ca referință, în doar trei luni, a fost vorba de un profit net de 37,9 miliarde de dolari din căutare, în creștere de la profitul trimestrului anterior, când a fost vorba de 35,8 miliarde de dolari. YouTube, o altă ramură importantă a gigantului Alphabet s-a reflectat în cel mai recent trimestru în 7,2 miliarde de dolari profit.

Citește și: