Google continuă să inoveze: cu ce ne poate ajuta cea mai nouă aplicație lansată

Google continuă să inoveze: cu ce ne poate ajuta cea mai nouă aplicație lansată

Compania invită oamenii să testeze Project Relate.

De prea mult timp, persoanele cu deficiențe de vorbire s-au chinuit să fie înțelese nu numai de alți oameni, ci și de tehnologia bazată pe voce. Google a anunțat că a creat o nouă aplicație pentru Android numită Project Relate, care ar putea ajuta persoanele cu deficiențe de vorbire să comunice mai ușor cu ceilalți.

După cum a spus managerul de produs pentru Google Research, Julie Cattiau într-un videoclip, „recunoașterea standard a vorbirii nu funcționează întotdeauna la fel de bine pentru persoanele cu vorbire atipică, deoarece algoritmii nu au fost antrenați pe mostre din vorbirea lor”. Project Relate ar folosi modele personalizate instruite pe modelele de vorbire ale fiecărui utilizator. Când cineva lansează pentru prima dată aplicația, îi va cere să repete câteva fraze pentru a crea un model de bază și pentru a înțelege modul în care vorbește.

Inovația la ordinea zilei pentru Google

„Știm că grupul celor cu deficiențe de vorbire este incredibil de divers și modul în care oamenii vor interacționa cu Project Relate poate fi diferit”, a continuat Julie Cattiau. „Vrem să evităm să facem presupuneri despre ce are nevoie publicul nostru țintă și cel mai bun mod de a face acest lucru este să ne construim produsul mână în mână cu oamenii care îl vor folosi. Prin testarea cu un grup inițial de oameni, putem înțelege mai bine cum va funcționa aplicația noastră pentru oamenii în viața lor de zi cu zi, cât de precisă va fi și ce domenii de îmbunătățire ar putea exista, înainte de a ne extinde la un public mai larg.”

Apoi, Project Relate poate face trei lucruri: Transcrie discursul utilizatorului în text pe care îl pot copia și lipi sau afișa oamenilor pe ecran și citește ceea ce a spus utilizatorul cu o voce sintetizată.

Aplicația este încă în curs de testare, Google spunând că va primi solicitanți pentru posturi de testare beta „în următoarele luni”. Dar acesta este un prim pas important spre îmbunătățirea recunoașterii vorbirii pentru cei cu vorbire atipică.

Citește și: