Google îți găsește „sosia” animalului tău de companie în opere de artă: aplicația care folosește învățarea automată

Google îți găsește

Aplicația Arts & Culture de la Google folosește învățarea automată pentru a găsi potriviri în picturi, sculpturi și multe alte opere de artă.

În 2018, aplicația Google Arts & Culture a introdus o funcție care arată doppelgänger-ul tău în opere de artă.

S-au căutat până acum similitudini pentru peste 120 de milioane de selfie-uri. Acum, aplicația poate căuta animale în opere de artă, care seamănă cu animalele tale de companie.

Folosind un algoritm de învățare automată, Pet Portraits potrivește o fotografie a prietenului tău blănos, cu înotătoare sau cu pene cu zeci de mii de lucrări de la instituțiile partenere Google.

Aplicația poate determina că cea mai bună potrivire pentru animalul tău de companie este într-o piesă de artă stradală din Mexic sau într-o figurină de pisică din Egiptul antic.

Poți partaja portretele tale de animale ca imagini statice sau poți alege câteva dintre ele pentru a le transforma într-o prezentare de diapozitive GIF. Pentru a începe, atinge butonul camerei curcubeu din partea de jos a ecranului în aplicația Google Arts & Culture, pe care o poți descărca pe iOS sau Android.

Google a distribuit câteva exemple ale aplicației în acțiune, inclusiv unul sau două care poate nu sunt foarte aproape de a fi o asemănare perfectă.

Aplicația Google care îți arată sosia din tablouri celebre

Te-ai întrebat vreodată cu cine te asemeni dintre toate operele de artă existente din lume? Nu? Nu contează. Google a lansat o aplicație care-ți găsește „doppelgänger”-ul din artă.

Aplicația de la Google numită Art Selfie te ajută să găsești cu cine te asemeni dintre operele de artă existente în Google Arts and Culture.

Art Selfie este un experiment, care ia figura unei persoane dintr-un selfie și îi găsește un „doppelgänger” (geamănul non-biologic, o persoană care seamănă cu alta, fără să aibă o legătură de sânge) în operele de artă din galeriile Google Arts & Culture.

Chiar dacă „geamănul” din picturi poate fi o surpriză, acesta este un mod foarte bun de a descoperi ceva nou. Art Selfie a fost pentru prima oară lansată în ianuarie 2018, fiind disponibilă inițial în doar câteva țări. Acum, acest experiment este la îndemâna întregului mapamond, inclusiv în România.

Citește și: