Google Chrome, pe gustul tău, în fiecare zi: cum automatizezi schimbarea imaginilor de fundal

Google Chrome, pe gustul tău, în fiecare zi: cum automatizezi schimbarea imaginilor de fundal

Există o sumedenie stufoasă de teme și extensii menite să-ți personalizeze experiența vizuală pusă la dispoziție de Google Chrome. Dacă ești doar în căutarea unei imagini noi de fundal în fiecare zi, câteva clickuri sunt suficiente.

Printre modificările mai discrete incorporate în cel mai popular browser de internet din lume se numără și posibilitatea definirii unei imagini de fundal pentru motorul de căutarea Google. Astfel, în fiecare zi în care vei intra pe Chrome să cauți ceva pe internet, te vei confrunta cu o imagine nouă la rezoluție înaltă, pe o tematică aleasă de tine. Important este să treci prin configurarea inițială și ți-ai luat de-o grijă.

Ca o notă importantă de subsol, acest mecanism pe care îl voi prezenta mai jos este cross-platform. Asta înseamnă că funcționează în egală măsură în Google Chrome pe Windows sau Mac, dar și pe Linux sau Chrome OS.

Începi prin a intra pe Google și a apăsa pe butonul din dreapta jos intitulat Customise. Dacă nu vezi butonul marcat Customise, apasă pe icoana cu creionul din dreapta jos, vei ajunge în aceeași fereastră nouă de mai jos.

De aici, te interesează secțiunea Background. O selectezi din stânga sus, iar din dreapta optezi pentru o tematică pentru imaginile de fundal pe care le vei vedea în fiecare zi. Printre opțiuni se numără Landscapes – Peisaje, Textures – Texturi, Life – Viață, Earth – Pământ, Art – Artă, Cityscapes – Scene din oraș, Geometric shapes – forme geometrice, Solid Colours – Culori solide și Seascapes – Peisaje acvatice.

Faci click pe oricare dintre ele, cum eu mai jos am ales Earth și te asiguri că ai bifat în dreapta sus Refresh Daily – Reîmprospătează zilnic. Confirmă cu un click pe Done modificările făcute. După câteva momente, vei avea un fundal specific tematicii alese în fiecare tab nou din Google Chrome, iar mâine va fi altul, fără vreo intervenție suplimentară din partea ta.

google chrome background

Citește și: