GM a început să livreze Hummer-ul electric: ce știm despre noul model

GM a început să livreze Hummer-ul electric: ce știm despre noul model

GM a început oficial să livreze unul dintre cele mai așteptate modele pe care compania le-a produs în ultimii ani.

Construit pe platforma Ultium, modelul Hummer EV Edition 1 vine cu un preț destul de mare de aproximativ 110.295 USD, împreună cu până la 1.000 de cai putere și o autonomie estimată de 530 de kilometri.

Caracteristicile unice ale vehiculului includ „CrabWalk”, un mod care permite camionului să meargă în diagonală la viteze reduse prin pivotarea roților din spate și din față în același unghi.

Hummer EV Edition 1 are, de asemenea, o setare de performanță care îți permite să valorifici întreaga putere a sistemului de propulsie electrică, despre care GM susține că poate trimite vehiculul de la zero la 100 în aproximativ trei secunde. Vine și cu Super Cruise, oferind o experiență de condus fără mâini și permițând schimbarea automată a benzii pe drumuri compatibile. Super Cruise a fost întrerupt temporar pe Cadillac Escalade 2022 din cauza lipsei de cipuri, dar se pare că Ediția 1 nu este afectată.

Putere la superlativ

Modelul Hummer EV Edition 1 este sold-out, dar mai sunt și alte modele disponibile pentru precomandă. Hummer EV 3X va deveni disponibil în toamna anului viitor și va costa 99.995 USD. Acesta va veni cu o autonomie estimată de peste 480 de kilometri și trei motoare care produc 830 CP.

Între timp, Hummer EV 2X de 625 CP va costa 89.995 USD, vine cu două motoare și va fi disponibil în primăvara lui 2023. Va avea o autonomie de aproximativ 480 de kilometri. În cele din urmă, cel mai ieftin model din gamă este Hummer EV 2, care are două motoare și produce același 625 CP. GM plănuiește să-l lanseze pentru 79.995 USD în primăvara lui 2024, cu o autonomie de peste 400 de kilometri la o încărcare completă.

Compania a dezvăluit inițial camioneta electrică Hummer la sfârșitul anului trecut. Primul model de acest gen a fost vândut în cadrul unei licitații pentru 2,5 milioane de dolari.

Citește și: