General Motors investește în armată: vehiculul militar bazat pe Hummer-ul electric

General Motors investește în armată: vehiculul militar bazat pe Hummer-ul electric

Prototipul eLRV ar putea ajuta la electrificarea vehiculelor de luptă.

Hummer H1 a fost bazat pe un camion militar, iar acum se pare că GM este gata să returneze favoarea. Președintele GM Defense, Steve duMont, a declarat că General Motors intenționează să construiască un prototip de vehicul militar bazat pe viitorul Hummer electric. ELRV, sau vehiculul electric de recunoaștere ușoară, ar modifica șasiul, motoarele și bateriile Ultium ale Hummer-ului pentru a se potrivi cerințelor militare americane.

Prototipul ar trebui să fie gata cândva în 2022. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că forțele armate americane vor folosi eLRV. Armata încă explorează viabilitatea vehiculelor electrice ca acesta, iar GM va trebui să îndeplinească cerințe formale, împreună cu un producător rival, dacă și când acestea există. O alegere este programată cândva la mijlocul deceniului.

Vehiculele electrice sunt viitorul

Orice vehicul electric militar se confruntă cu provocări logistice, cel puțin pentru mașinile de pe linia frontului. Soldații nu ar putea găsi doar o stație de încărcare pe câmpul de luptă, pentru început – ar avea nevoie de sisteme de încărcare transportabile care nu depind de o rețea electrică funcțională. DuMont a spus că GM ar putea furniza sisteme de încărcare cu combustie. Am adăuga că temperaturile afectează în mod semnificativ raza de acțiune a vehiculelor electrice, iar bateriile interschimbabile, importante pentru reparații și reparații rapide, sunt încă la început.

Ar putea exista avantaje pentru adoptarea vehiculelor electrice militare. Acestea ar putea îmbunătăți emisiile generale, chiar dacă nevoia de încărcătoare pe bază de combustie ar compensa parțial acest avantaj. Vehiculele electrice necesită, în general, mai puțină întreținere din cauza că sunt mai puține părți în mișcare. Iar funcționarea lor silențioasă ar putea fi extrem de utilă pentru misiunile de recunoaștere și stealth în care cursele convenționale ar fi prea zgomotoase. Provocarea este de a profita la maximum de aceste avantaje minimizând în același timp dezavantajele care ar putea afecta vitezele operaționale.

Citește și: