General Motors lansează noul Hummer electric: tot ce știm despre monstrul american

General Motors lansează noul Hummer electric: tot ce știm despre monstrul american

General Motors a declarat că va începe să livreze clienților camionul GMC Hummer EV.

Duncan Aldred, vicepreședintele global Buick și GMC, a declarat că Hummer Edition 1, în valoare de 112.595 USD – singura versiune disponibilă pentru primul an – va avea o autonomie de 529 km. El a refuzat să spună câte rezervări a rezervat marca sau câte pickup-uri Ediția 1 vor fi produse.

„Acest lucru culminează cu adevărat ceea ce a fost o călătorie uimitoare de doi ani”, a spus Aldred. „Este cel mai rapid program pe care GM l-a făcut vreodată, de la idee/început până la proiectare și livrarea lui în mâinile clientului.”

Hummer este primul vehicul electric al GM construit pe platforma proprie de baterii Ultium. Modelele mai puțin costisitoare ale pick-up-ului, precum și SUV-ul Hummer EV, sunt programate să sosească în 2022 și 2023.

Pickup-ul Hummer a primit un sprijin la nivel înalt, atunci când președintele Joe Biden a vizitat Factory Zero a GM și a condus camionul. Aldred a spus că GMC a primit de șapte ori mai multe rezervări în acea zi decât în ​​mod normal și că vizitele pe site-ul său au crescut cu 230 la sută.

Cel mai puternic autovehicul

Vizita lui Biden a făcut din această lună cea mai bună lună pentru rezervări, în afară de lunile de dezvăluire pentru pickup-ul și SUV-ul Hummer, a spus Aldred. Acesta a adăugat că GM a înregistrat aproximativ 125.000 de strângeri de mână pentru ridicare și că majoritatea acestora au făcut rezervări, care necesită un depozit rambursabil de 100 de dolari. Nu este clar câți deținători de rezervări se vor converti în vânzări reale.

Pickup-ul Edition 1 va fi clasificat ca un vehicul greu, a spus Aldred. Acesta va depăși rivalii de pe piață, inclusiv Ford F-150 Lightning, care urmează să debuteze în primăvara anului viitor, și Tesla Cybertruck, care este așteptat să apară la sfârșitul anului viitor.

Modelele Hummer Edition 1 cântăresc 4,5 tone, de două ori mai mult decât un pick-up GMC Sierra de dimensiuni normale.

GM a spus că pickup-ul va oferi 1.000 CP și un timp de la 0 la 97 km/h de trei secunde.

Citește și: