”Febra” NFT-urilor nu s-a încheiat: cu cât s-a vândut o memă populară, la licitație

”Febra” NFT-urilor nu s-a încheiat: cu cât s-a vândut o memă populară, la licitație

Fotografia de mai sus a lui Chloe este una dintre cele mai populare de pe internet. Are deja vreo 8 ani de când este folosită pe internet ca o memă de reacție și tocmai s-a vândut la licitație, ca NFT.

În continuare, cei mai mulți dintre noi nu au o noțiune foarte clară vizavi de ce înseamnă NFT sau jeton nefungibil. Un lucru este însă sigur, acestea creații digitale valorează o avere și continuă să facă valuri la nivel global într-o manieră similară cu criptomonedele. Nu de alta, dar funcționează pe același nucleu amândouă. Este vorba de blockchain.

Cu cât s-a vândut mema lui Chloe, cine a cumpărat-o

O fetiță de doi ani se uită sceptică cu ochii într-o parte. Pare aproape dezgustată. Numele fetiței este Chloe Clem, iar acum are 10 ani. Reticența fetiței a fost cauzată la momentului imortalizării de vestea că urmează să meargă la Disneyland. Nu și-a crezut neapărat mama, iar această stare s-a reflectat perfect în expresia de pe fața ei.

Mema a ajuns în mentalul colectiv al internetului sub numele de Side-eyeing Chloe iar acum se află în posesia unei companii specializate pe producția de muzică din Dubai. Este vorba de 3F Music. Licitația pentru NFT-ul cu mema respectivă a fost inițiată chiar de Chloe, fetiția din poză. A început de la 5 ETH (Ethereum), aproximativ 15.000 de dolari și s-a licitat până la suma finală de 25 ETH, aproximativ 74.000 de dolari.

Ca referință, în cazul în care conceptul îți este străin, NFT-ul sau non fungible token este un certificat digital de proprietate pentru un bun care nu există neapărat în realitate. În cazul de față, fotografia fetiție poate fi tipărită, dar versiunea originală digitală aparține companiei 3F Music. Pe termen lung, valoarea NFT-urilor poate exploda, dar nu este exclus să meargă și în direcția opusă, să se devalorizeze.

Etichete: