Un copil intră pe piața NFT. Averea uimitoare pe care a reușit să o strângă

Un copil intră pe piața NFT. Averea uimitoare pe care a reușit să o strângă

Un băiat de 12 ani a făcut o avere în timpul vacanței școlare. Benyamin Ahmed, din Londra, a creat o serie de opere de artă pixelate pe care le-a vândut, obținând o avere din acestea.

Tatăl băiatului, Imran, este dezvoltator software și este cel care l-a încurajat pe băiat să învețe să codeze de mic.  Benyamin Ahmed a început să facă programare împreună cu fratele său, de la vârsta de 5 ani. Evident că, acesta a putut beneficia de sfaturi și suport de la tatăl său. ”A fost mai degrabă un exercițiu distractiv dar mi-am dat seama destul de rapid că ei erau foarte receptivi și foarte buni”, relatează Imran.

„Așa că apoi am început să devenim puțin mai serioși și acum scriem cod în fiecare zi dar nu poți să forțezi asta, nu poți să spui o să învăț să scriu cod în 3 luni”, mai spune tatăl băieților. El își dedică între 20 și 30 de minute zilnic pentru codare. Exercițiile le face inclusiv în vacanță.

Cu cât s-a vândut colecția de artă?

Copilul de numai 12 ani, a creat o colecție de NFT-uri, pe care le-a denumit „Weird Whales”. Opere pixelate au fost vândute cu 290.000 de lire sterline. Fiind atât de mic, acesta nici măcar nu avea un cont bancar. De aceea, a decis să își păstreze câștigurile în ethereum. Se pare că a ales această monedă, deoarece este aceeași în care și-avândut colecția.

Colecția „Weird Whales” este ce-a de-a două pe care o creează Benyamin Ahmed. Prima la care a lucrat a fost inspirată de jocul Minecraf. Aceasta nu s-a vândut atât de bine dar a fost un impuls pentru a o crea pe ce-a de-a doua.

Câștigul imens și experiența acumulată de băiat sunt factori care l-au determinat să treacă la următoarea colecție. Dacă și aceasta va fi una de succes vor vedea în viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: