Cea mai scumpă piatră din lume, un NFT: cât a cheltuit un milionar excentric

Cea mai scumpă piatră din lume, un NFT: cât a cheltuit un milionar excentric

În ultima perioadă, operele digitale au devenit o formă de active foarte populare. Justin Sun, un antreprenor în criptomonede, a cumpărat un jeton nefungibil pentru o sumă absurdă. Acesta a anunțat pe Twitter achiziționarea NFT-ului.

Activul digital cumpărat reprezintă o imagine a unei stânci. Astfel că, fondatorul Tron a oferit 500.000 de dolari pentru jetonul nefungibil cu imaginea unei pietre. NFT-urile sunt o formă de activ digital, care nu există fizic, dar pe care colecționarii sunt gata să plătească milioane de dolari. Ea poate fi operă de artă, muzică sau chiar o proprietate.

NFT-urile oferă creatorilor de conținut un nou nivel de control asupra muncii acestora, în special în lumea artei digitale și a colecțiilor. Ele sunt active care poartă valoare și care pot fi folosite în spațiul finanțelor descentralizate, sunt unice și nu pot fi reproduse.

Cât valorează un NFT?

Datorită faptului că sunt diferite și au o valoare unică, prețurile lor pot fi exorbitante. „Primele 5000 de zile” ale lui Beeple, o compilație a catalogului zilnic al lucrărilor artistului, se vinde cu 69 de milioane de dolari. O carte Pokemon Charizard de primă ediție, de exemplu, s-a vândut cu 369.000 de dolari în decembrie 2020. Action Comics numărul 1, prima apariție a lui Superman, s-a vândut cu 3.207.852 de dolari, deși vorbim de doar câteva pagini de hârtie. Dacă un activ are valoare foarte mare pentru un colecționar, acesta va oferi suma necesară pentru a-l cumpăra.

Justin Sun este fondatorul Tron, o platformă de criptomonede și CEO al Rainberry, compania responsabilă cu protocolul BitTorrent peer-to-peer. Tot el este fondator și CEO al aplicației sociale mobile Peiwo. Aplicația permite utilizatorilor să-și trimită reciproc înregistrări audio de auto-distrugere de zece secunde.

Excentricul multimilionar chinez are o valoare netă de 200 de milioane de dolari. Deși pare o sumă uriașă, ceea ce a plătit Justin Sun pentru un NFT, trebuie să ne amintim că orice colecție unică și foarte dorită poate ajunge la prețuri astronomice.

Justin Sun are o pasiune pentru criptomonede și tehnologii blockchain, de aceea, a oferit 500.000 de dolari pentru un activ care are valoare din punctul lui de vedere. În ciuda publicațiilor precum Bloomberg, care nu susțin valoarea acestui tip de active, NFT-urile continuă să crească în popularitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: