Facebook te lasă să vezi în News Feed doar ce vrei, în sfârșit: actualizarea care te scapă de stres

Facebook te lasă să vezi în News Feed doar ce vrei, în sfârșit: actualizarea care te scapă de stres

Deja de câțiva ani, fluxul de informații pe care ți-l servește Facebook în ecranul principal este unul încărcat de ură, știri false și postări politice care îți cresc tensiunea. Se pare că există o inițiativă pentru ca viitorul să fie unul mai pozitiv pe cea mai mare rețea socială.

Facebook trece printr-un proces constant de actualizare și, în ultima perioadă, aproape nicio actualizare nu a fost mai bună decât versiunea pe care o înlocuia. Având în vedere cât timp petrecem cu toții pe aplicațiile lui Mark Zuckerberg, ar fi ideal ca acele momente să nu mai fie o sursă de stres și supărare cum, nu de puțin ori, se întâmplă acum.

În acest context, printr-o postare pe blogul oficial al Facebook, oficialii companiei au dezvăluit că vor analiza mai mult feedback din partea utilizatorilor pentru a înțelege cum arată News Feed-ul ideal. Cu acest scop, vor fi integrate o serie de sondaje pe care ar fi ideal să nu le ignori, dacă simți și tu că Facebook a devenit prea politic, iar cele mai distribuite postări sunt cele cu experiențe negative, traumatizante, dramatice.

”Din ce în ce mai mult, auzim feedback de la utilizatori că văd prea mult conținut despre politică și multe alte tipuri de postări și comentarii care distrag de la experiența News Feed-ului. Vom lucra să înțelegem mai bine ce tip de conținut este legat de acele experiențe negative [de care se plânge toată lumea].”, se arată în postarea oficială.

În final, compania promite să chestioneze utilizatorii când vine vorba de conținutul pe care îl consideră ”inspirațional”. Tot Facebook vrea să afle dacă ai o afinitate pentru gătit mâncare, sport sau politică, pentru a-ți personaliza fluxul informațional în funcție de preferințele tale. Cu un pic de noroc, în viitorul apropiat, compania americană v-a reuși să-și modifice algoritmii pentru a nu mai facilita polarizarea online și pentru a nu mai face oamenii să se simtă rău, nervoși, frustrați, dezamăgiți, depresivi.

Citește și: