Ce e de înțeles din toate schimbările anunțate de Facebook: de ce promite că nu te vei mai enerva

Ce e de înțeles din toate schimbările anunțate de Facebook: de ce promite că nu te vei mai enerva

Facebook a anunțat noi schimbări la News Feed. Iată tot ce trebuie să știi și cum vei vedea de acum înainte conținutul.

Facebook anunțase recent că pregătește ceva schimbări la modul în care-ți va afișa postările în News Feed și s-a ținut de cuvânt. Vrea ca odată cu aceste modificări să ofere o experiență cât mai plăcută și insistă că se va distanța de partea politică și se va apropia mai mult de cea inspirațională.

Teoretic, noile măsuri au rolul să-ți ofere în News Feed doar ceea ce vrei. Și compania lui Zuckerberg promite să-ți ofere posibilitatea să vii cu feedback în timp real și să-nu ți mai afișeze postări din afara zonei tale de interes. Iată ce se va schimba,

Schimbări la Facebook

Facebook vrea să vină doar cu acel tip de conținut agreat de fiecare utilizator în parte. O să constați că te va întreba frecvent dacă ești mulțumit de ceea ce-ți oferă, dacă ai alte zone de interese și, în principal, te va lăsa să-ți personalizezi News Feed-ul așa cum vrei.

Îți va permite să răspunzi inclusiv la studii, pentru a-ți cunoaște preferințele.

E drept și că Facebook vine cu aceste schimbări în contextul în care au existat acuzații potrivit cărora rețeaua au promova prea mult zona politică. Pe cale de consecință, acele subiecte divizează utilizatorii, îi împarte în mai multe tabere.

Facebook te va întreba dacă te simți inspirat de ceea ce-ți oferă.

Nu e clar dacă scopul va fi atins: Facebook vrea ca utilizatorii să nu se mai radicalizeze în opinii în mediul online pentru că asta poate duce la tensiuni și-n mediul offline (vezi tensiunile de la Capitoliu, din luna ianuarie, imediat după ce Donald Trump pierdea alegerile).

Facebook anunța recent două noi feed-uri de conţinut pentru aplicaţia sa mobilă. Acestea se numesc Favorites (Favoriţi) şi Recents (Recente), urmând să acomodeze, după cum sugerează şi denumirile, postările prietenilor şi entităţilor favorite, respectiv cele mai recente postări. Pentru Favorites, poți alege până la 30 de persoane şi pagini. Doar conţinutul acestora va fi afişat aici, dar tot pe baza algoritmului care stabileşte ordinea postărilor din newsfeed.

Recents, care va afişa postările de la cele mai noi la cele mai vechi, nu este neapărat o noutate în cadrul Facebook. Aceasta exista şi până acum, ascunsă undeva în secţiunea More, alături de multe altele. Ce este nou, este faptul că Recents va fi mult mai uşor de accesat.

Atât Recents, cât şi Favorites, vor apărea în aplicaţia Facebook ca două tab-uri noi, lângă newsfeed.

Citește și: