Facebook e amendat din nou de această țară: cu ce a mai greșit gigantul tech, de data asta

Facebook e amendat din nou de această țară: cu ce a mai greșit gigantul tech, de data asta

Nu e prima dată când Facebook e amendat de Rusia. De asemenea, și Twitter primește amenzi de la justiția rusă.

Rusia a condamnat reţelele de socializare americane Facebook şi Twitter la noi amenzi pentru conţinuturi considerate ilegale, înaintea alegerilor legislative care se vor desfăşura în Rusia între 17 şi 19 septembrie, relatează Agerpres.

Noua amendă pentru Facebook este de 300.000 de dolari, iar pentru Twitter, de 70.000 de dolari. Amenzile cumulate primite până în prezent de Facebook în Rusia se ridică la 1,2 milioane de dolari şi cele ale Twitter, la 600.000 de dolari.

Până și platforma rusească de mesagerie criptată Telegram a primit o amendă în valoare de 123.000 de dolari. În total, amenzile date către Telegram însumează jumătate de milion de dolari.

Ministerul de Externe rus l-a convocat vineri pe ambasadorul american John Sullivan pentru a-i transmite un protest cu privire la ingerinţa companiilor americane din sectorul internetului în afacerile interne ale Rusiei, menționează aceeași sursă.

Astfel, Google, Facebook şi Twitter, au fost acuzate de Moscova de încălcarea legislaţiei ruse privind publicarea de conţinuturi extremiste sau interzise. Moscova acuză de asemenea Google şi Apple de ingerinţă electorală pentru că refuză să retragă o aplicaţie a lui Navalnîi care dă consemne de vot cetăţenilor ruşi pentru ca politicienii puterii să piardă scrutinul din 17-19 septembrie.

Rețele sociale, în pericol: de ce au fost amendate Facebook, Twitter și WhatsApp

De asemenea, recent, un tribunal din Rusia a decis amendarea celor trei mari platforme de social media pentru că au refuzat să stocheze datele utilizatorilor ruși pe servere locale așa cum este stipulat în legislația rusă.

Cea mai mare amendă a fost primită de către Twitter, în valoare de peste 17 milioane de ruble sau echivalentul a 229.730 de dolari. În același timp, Facebook a fost amendată cu doar 15 milioane de ruble sau 202.429 de dolari.

La asta se adaugă și amenda primită de WhatsApp care este deținută de compania lui Mark Zuckenberg  în valoare de patru milioane de ruble/53.981 dolari. Anunțul a fost făcut de către Roskomnadzor, Agenția Federală pentru Supravegherea Comunicațiilor din Rusia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: