Rusia a dat un ultimatum Google. Amenință că va încetini motorul de căutare, dacă nu respectă această condiție

Rusia a dat un ultimatum Google. Amenință că va încetini motorul de căutare, dacă nu respectă această condiție

Autoritățile de reglementare ruse au acordat celor de la Google 24 de ore pentru a elimina videoclipurile despre care spun că se referă la droguri, violență și extremism. Dacă nu respectă această condiție, autoritatea de reglementare Roskomnadzor ar putea amenda Google cu până la aproximativ 44.000 de euro.

Roskomnadzor a declarat că Google nu și-a îndeplinit obligația de a exclude din rezultatele căutării, link-uri către „ informații interzise în țara noastră”.

În această categorie, autoritatea de reglementare din Rusia include „site-urile organizațiilor teroriste și extremiste, site-urile cu imagini pornografice ale minorilor și, de asemenea, magazinele online care vând droguri”.

„Dacă [Google] nu restricționează accesul la informațiile interzise în termen de 24 de ore, va fi amendat între 800.000 de ruble și 4 milioane de ruble [10.800 dolari – 54.000 dolari / 8.850- 44.225 euro]”, a spus acesta.

De asemenea, dacă va repeta comportamentul, Google va primi o amendă de până la 10% din veniturile totale anuale ale companiei.

Până acum, Roskomnadzor a trimis mai mult de 26.000 de notificări către Google pentru a șterge ceea ce a numit „informații ilegale”,

Măsura vine în contextul în care Rusia încearcă să pună piedici giganților tehnologici occidentali și să își consolideze suveranitatea pe internet. În ultimele luni, Rusia și-a intensificat eforturile de a controla platformele online precum Facebook, Twitter și YouTube.

Putin: Aceste companii au ajuns să concureze cu statele suverane

Președintele Vladimir Putin spune că acești giganti tehologici au devenit atât de influenți, încât „concurează” cu statele suverane.

Criticii la adresa politicii duse de Vladimir Putin și-au exprimat îngrijorarea cu privire la măsurile restrictive, despre care se tem că au scopul de a reduce la tăcere vocile opoziției.

Totuși, rușii sunt hotărâți în inițiativa lor, și o întâmplare de luna trecută ne arată că Google nu va scăpa de sancțiune, dacă nu se conformează. În aprilie, o instanță din Moscova a ordonat aplicației TikTok să plătească amenzi după ce nu a șters conținutul legat de protestele ilegale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: