Enel și Volkswagen rezolvă problema stațiilor electrice de încărcare într-o țară europeană

Enel și Volkswagen rezolvă problema stațiilor electrice de încărcare într-o țară europeană

Volkswagen Group și Enel X au încheiat un parteneriat menit să rezolve problema accesului la stații de încărcare pentru mașini electrice. Enel X este divizia de business a Enel dedicată dezvoltării de soluții energetice.

Cel mai mare reproș pe care îl aduc oamenii mașinilor electrice ține de accesul facil la stațiile de încărcare. Într-o mare parte a mapamondului, acestea sunt incredibil de rare, inclusiv în România. Din fericire, se fac foarte mari eforturi pentru remedierea acestui handicap, începând cu Italia. Nu mai puțin de 3000 de puncte de încărcare vor fi realizate de un nou joint-venture creat între Enel X și grupul Volkswagen pe teritoriul peninsulei.

Colaborarea dintre Volkswagen și Enel X va purta numele JV și va funcționa în Italia ca Operator de Puncte de Încărcare („CPO”), investind, instalând în perioada 2021 – 2025, deținând și operând, o rețea de încărcare de mare putere (HPC). Rețeaua va dispune de peste 3.000 de puncte de încărcare de până la 350 kW fiecare pe teritoriul țării. Prin aceste mijloace, va permite o călătorie confortabilă cu vehicule electrice de la nord la sud în peninsulă.

„Împărtășim cu Volkswagen o viziune comună asupra electrificării globale a transporturilor, astfel încât acest parteneriat a fost o inițiativă firească pentru noi: tranziția energetică necesită muncă în echipă. Industria auto din UE și sectorul energetic dispun de experiența și mijloacele necesare pentru ca tranziția energetică să aibă loc cât mai repede posibil, electrificarea transportului fiind una dintre principalele căi. În acest scop, ne unim forțele cu Volkswagen și cu sectorul auto în general pentru proiectarea și implementarea unor soluții de mobilitate electrică nu doar accesibile și convenabile pentru toți șoferii, dar și sigure și sustenabile, a declarat Francesco Venturini, CEO Enel X.

„Scopul Volkswagen este de a dezvolta infrastructura de încărcare din întreaga lume. Prin acest joint venture cu Enel X vom instala peste 3.000 de puncte de încărcare de mare putere în aproximativ 700 de locuri. Acesta este un pas important pentru mobilitate electrică în Italia și în Europa. Până în 2025, inițiativele Volkswagen vor pune la dispoziție 18.000 de puncte de încărcare de mare putere pe continent – aceasta reprezintă o treime din infrastructura de încărcare de mare putere necesară în Europa. Șoferii oricărui Volkswagen BEV, precum și oricărui tip de vehicul electric al altor producători pot beneficia de aceste inițiative”, a adăugat Thomas Schmall, membru al Consiliului de Administrație al Volkswagen AG, responsabil pentru tehnologie și CEO al Volkswagen Group Components.

În practică, joint-venture-ul Enel X – Volkswagen se va concentra asupra zonelor centrale ale orașelor, rutelor principale utilizate de navetiști și asupra principalelor șosele extraurbane, cu scopul de:

  •  a crește numărul vehiculelor electrice deținute de șoferii din mediul urban, care nu au acces la parcări private, bazându-se pe o rețea extinsă de puncte de încărcare care, în doar 20 de minute, pot încărca vehicule clasice de dimensiuni medii precum Volkswagen ID.31;
  •  a reduce anxietatea șoferilor de vehicule electrice, în special al celor care parcurg distanțe mai mari;
  •  a oferi o experiență de încărcare rapidă și confortabilă în timpul călătoriilor.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: