28 iun. 2021 | 08:00

Elon Musk te învață să trăiești simplu: și-a vândut tot și stă într-o casă mai ieftină decât o garsonieră în București

ACTUALITATE
Elon Musk te învață să trăiești simplu: și-a vândut tot și stă într-o casă mai ieftină decât o garsonieră în București

Elon Musk este unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei și a ales să renunțe la casele extravagante și domenii de câteva hectare pentru o casă mică. Prețul ei este mai mic decât al unei garsoniere în multe orașe din România.

Doar 50.000 de dolari costă noua locuință a CEO-ului Tesla și SpaceX. Aceasta este creată de compania Boxabl și a fost realizată din câteva module individuale. A putut fi construită în aproximativ 24 de ore și are o suprafață utilă de puțin peste 100 de metri pătrați. Elon Musk a declarat fără emoții că această locuință este noul său domiciliu stabil.

Casa a cărei poze nu au ajuns pe internet încă se află în incinta companiei sale specializată pe explorarea spațiului, SpaceX. Anunțul referitor la tranziția către o casă mică a fost făcut de Musk după ce, în urmă cu câteva luni a făcut valuri când a anunțat că-și vinde toate proprietățile sale imobiliare, în valoare de 114 milioane de dolari.

elon musk boxabl

Elon Musk, de la o casă mare, la una infimă

CEO-ul Tesla nu s-a ascuns după deget când vine vorba de tranziția la o casă modulară, compactă. El a confirmat decizia printr-o postare pe Twitter, ca aproape orice altă decizie importantă din viața sa. ”Casa mea principală este una de aproximativ 50.000 de dolari, în Boca Chica/ Starbase, pe care am închiriat-o. Dar este minunată”, i-a răspuns Musk unui utilizator care îi aprecia stilul de viață modest.

O casă precum cea în care locuiește CEO-ul SpaceX costă 49.500 de dolari, dar poate fi închiriată cu 250 de dolari pe lună. În opinia lui Elon Musk, aceste creații compacte reprezintă soluția pe termen lung pentru rezolvarea crizei imobiliare.

La momentul de față, Elon Musk mai deține o singură casă în zona Bay Area. Pe aceea o folosește însă aproape exclusiv pentru evenimente, conform declarațiilor sale pe Twitter. Este însă deschis să o vândă și pe aceea unei familii numeroase, pentru a fi folosită cum se cuvine.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele