Bitcoin s-a dus în cap, din nou: Elon Musk nu mai este de vină, de data asta

Bitcoin s-a dus în cap, din nou: Elon Musk nu mai este de vină, de data asta

Cotația Bitcoin este mai volatilă decât alcoolul de 90 de grade. Nici nu știi când vine ”un val de căldură” și dispar jumătate din economiile de o viață, cum s-a întâmplat în această săptămână.

Întreaga piață de criptomonede este influențată semnificativ de modul în care progresează valoarea de achiziție a unui Bitcoin. Din acest motiv, primele zile ale acestei săptămâni nu au venit cu vești bune pentru cei care își țin banii în cripto. Ca referință, cotaţia Bitcoin a coborât marţi sub pragul de 30.000 de dolari, pentru prima dată de la sfârşitul lunii ianuarie.

Valoarea celei mai importante criptomonede a fost afectată de recentă campanie începută de autorităţile chineze împotriva criptomonedelor, informează AFP, citată de Agerpres. Pentru prima oară în câteva luni bune, fluctuația nu a mai fost influențată de un tweet sau o declarație ciudată a lui Elon Musk.

Declicul s-a produs în jurul amiezii, la americani. La 12.50 GMT, un bitcoin se tranzacţiona ieri la 29.950 de dolari, cu 9,25% sub cotaţia înregistrată luni seara, după ce anterior a coborât până la 29.334 dolari, cea mai scăzută valoare înregistrată după data de 27 ianuarie 2021.

Ca să-ți dai seama de similaritățile dintre loto prono și Bitcoin, merită să ai în vedere că apogeul criptomonedei a fost înregistrat în acest an la aproximativ 64.870 de dolari, la mijlocul lunii aprilie. Acum, în schimb, a înregistrat o scădere cu 54% față de acel moment, la un prag cu 2,2% mai mare decât valoarea de la începutul acestui an.

„Incertitudinile cu privire la atitudinea Guvernului chinez şi teama că acceptarea bitcoin şi a altor criptomonede va fi întârziată de impactul lor asupra mediului afectează piaţa”, a comentat Fawad Razaqzada, analist la ThinkMarkets.

Pentru context, guvernul chinez derulează o campanie activă pentru a frâna minarea de bitcoin. Potrivit mai multor producători de criptomonede, furnizorii de energie din provincia chineză Sichuan au primit ordinul de a înceta să mai furnizeze electricitate firmelor care se ocupă cu minarea de bitcoin. „Acest ordin este o nouă lovitură dură pentru piaţa de bitcoin”, apreciază Timo Emden, analist specializat pe criptomonede, care apreciază că în prezent este posibil ca importanţa Chinei pentru industria de bitcoin să se diminueze rapid.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: