Bitcoin și Elon Musk: relația complicată care a dus prețul la 40.000 de dolari pe criptomonedă, din nou

Bitcoin și Elon Musk: relația complicată care a dus prețul la 40.000 de dolari pe criptomonedă, din nou

În cazul în care trăiești cu impresia că Elon Musk joacă bambilici cu economiile tale în Bitcoin, nu ești departe de adevăr. Din păcate, prețul celei mai populare criptomonede a fluctuat din nou masiv ieri din cauza afirmațiilor CEO-ului Tesla.

Luni, în jurul orei 17.30, un bitcoin se vindea cu aproape 41.000 de dolari, o revenire spectaculoasă a celei mai valoroase criptomonede, după scăderile mari din ultima perioadă, conform datelor obținute de la Coindesk. În ultimele 24 de ore, prețul bitcoin a crescut cu aproximativ 15%, iar în ultima săptămână creșterea a fost de peste 32%, de la un preț de circa 31.000, la care scăzuse marțea trecută, 8 iunie, la aproape 41.000, luni, 14 iunie.

Elon Musk și Bitcoin, relația ciudată care nu va dispărea curând

Ca de fiecare dată, nu a durat mult până când prețul Bitcoin a depășit 40.000 de dolari și mai mulți analiști au încercat să găsească o posibilă explicație. Analistul Simon Peters de la platforma de tranzacționare eToro s-a aruncat la a afirma că răspunsul are legătură, din nou, cu Elon Musk.

Logica analistului în acest sens a fost una foarte simplă. Bitcoin a urcat duminică seară la cel mai ridicat nivel din luna iunie, în urma unui tweet al lui Elon Musk despre procesul de mining al criptomonedei: „Atunci când va exista o confirmare a utilizării rezonabile (~50%) de energie curată de către mineri, cu un efect pozitiv în viitor, Tesla va reîncepe să permită tranzacțiile cu Bitcoin”, a postat șeful Tesla și Space X pe Twitter.

Nu a durat mult după acel mesaj postat pe internet până când bitcoin să înceapă o creștere vertiginoasă. Detaliul este și mai important dacă ai în vedere că Bitcoin se prăbușise marți până la un minim de 31.304 dolari, dar iși revenise deja parțial, ajungând la 35.705 dolari, cu puțin timp înainte de ultimul comentariu al lui Musk.

Afirmația CEO-ul Tesla a venit ca un răspuns la acuzațiile că ar fi încercat o manevră de ”pump & dump” cu criptomonedele. „Acest lucru este inexact. Tesla a vândut doar circa 10% din dețineri pentru a confirma că Bitcoin ar putea fi vândut cu ușurință fără a mișca piața”, s-a justificat atunci controversatul CEO.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: