Elon Musk îl ia peste picior pe Jeff Bezos: cu ce l-a depășit de data asta

Elon Musk îl ia peste picior pe Jeff Bezos: cu ce l-a depășit de data asta

Războiul dintre șefii companiilor Tesla și Amazon a luat o nouă turnură. Elon Musk a reușit performanța să-l detroneze pe Jeff Bezos pentru titlul de cea mai bogată persoană din lume.

CEO-ul Tesla și SpaceX a devenit a treia persoană a cărei cotă de piață a ajuns să valoreze 200 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Ca răspuns, Musk a spus că îi trimite lui Bezos un memento despre locul în care se aflau pe lista miliardarilor Forbes.

„Îi trimit lui Jeffrey B. o statuie gigantică a cifrei„2”, împreună cu o medalie de argint”, a spus Musk într-un e-mail către Forbes.

Bezos a devenit prima persoană care a atins pragul de 200 de miliarde de dolari în august 2020. Bernard Arnault, CEO al conglomeratului francez de lux LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, a condus și el pentru scurt timp acest top prestigios.

Un război mai vechi

Luna trecută, Blue Origin, companie deținută de Bezos a intentat un proces împotriva guvernului SUA pentru modul în care a fost alocat un contract de aselenizare.

„Dacă lobby-ul și avocații l-ar putea ajuta să orbiteze, Bezos ar fi pe Pluto acum”, a scris Musk într-un răspuns pe Twitter.

După ce Amazon a solicitat Comisiei Federale de Comunicații să respingă cerere SpaceX de a-și actualiza planul de sateliți Starlink, SpaceX a replicat spunând că Amazon încearcă să „stopeze concurența”.

Evident, Elon Musk și-a adăugat propriul comentariu pe Twitter, spunând „se pare că Bezos a ieșit la pensie pentru a se angaja cu normă întreagă la noul job, unde intentează procese împotriva SpaceX”.

Cu toate aceastea, există fairplay. Înaintea zborului spațial al lui Bezos de acum câteva luni, Muska postat pe Twitter un mesaj de încurajare și a urat echipajului Blue Origin. În urmă cu două săptămâni, Bezos i-a felicitat pe Musk și SpaceX pentru lansarea cu succes a navei spațiale Inspiration4.

„Un alt pas către un viitor în care spațiul este accesibil tuturor”, a scris Bezos.

Răspunsul lui Musk: „Mulțumesc”.

Citește și: