Elon Musk are o predicție în legătură cu criza cipurilor. Când revenim la normal

Elon Musk are o predicție în legătură cu criza cipurilor. Când revenim la normal

Elon Musk este foarte încrezător în faptul că problemele datorate lipsei de semiconductori vor lua sfârșit. Aceasta este predicția lui, în ceea ce privește criza de cipuri.

Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie, în 2022. El a ajuns la concluzia asta fiind foarte încrezător în noile fabrici de semiconductori care se construiesc. În curând, deficitul global de cipuri care a afectat industria auto anul acesta se va remedia. Întrebat cât timp crede că va afecta producția auto deficitul de semiconductori, Musk a spus ”o perioadă scurtă, cred”.

Cum ajuns Elon Musk la această concluzie?

”Există o mulțime de fabrici de semiconductori care încep să fie construite. Cred că vor avea capacitatea de a livra anul viitor cipurile necesare”, a declarat Musk, în timpul unei sesiuni comune cu președintele Stellantis, John Elkann, la Săptămâna Tehnică italiană. Tot acolo, amândoi au căzut de acord în ceea ce privește potențialul sprijin din partea energiei nucleare, pentru acoperirea necesităților energetice globale în creștere.

”Sunt surprins de recentele decizii le unor țări de a renunța la energia nucleară, care este sigură”, a afirmat Musk. Acesta a ținut să îi mulțumească lui Elkann pentru sprijinul primit de Tesla în perioada 2017 – 2019 de la Comau. Subsidiara care se ocupă de roboți la Fiat Chrysler, acum face parte din Stellantis, pentru lansarea producției Model 3. ”John m-a ajutat foarte mult în acea perioadă”, a spus Musk. De asemenea, a ținut să precizeze că Tesla a fost de mai multe ori aproape de faliment.

Criza de cipuri a provocat probleme de la începutul pandemiei. Cel mai tare a fost resimțită în industria auto. Din cauza deficitului foarte mare de semiconductori și alte industrii au ajuns să simtă lipsa lor. Ca urmare, din cauza acestei condiționări, s-au deschis noi fabrici de semiconductori, pentru a se putea depăși criza creată. Cu toate astea, mai durează puțin până când acestea vor produce la nivel maxim, pentru ca problemele de aprovizionare să dispară.

Citește și: