Elon Musk este persoana anului, conform Time Magazine: ce a spus miliardarul despre distincție

Elon Musk este persoana anului, conform Time Magazine: ce a spus miliardarul despre distincție

Este oficial: Elon Musk este Persoana Anului, conform Time Magazine.

Cel mai bogat om din lume a primit ilustra desemnare săptămâna aceasta. Anul acesta, CEO-ul Tesla s-a alăturat unor persoane precum Simone Biles, care a fost desemnată sportiva anului, dar și oamenilor de știință din domeniul vaccinurilor, care au fost numiți eroii anului, în numărul anual al revistei, care prezintă oameni, grupuri și idei care au „avut cea mai mare influență asupra lumii”.

„Visează la Marte în timp ce călătorește pe Pământ, nestăpânit”, a spus revista în reportajul însoțitor.

Miliardarul care a devenit și subiect de meme în ultimul an a luat parte la un interviu amplu ca parte a ediției Time. A acoperit o serie de subiecte, inclusiv motivul din spatele relației sale.

„Nu ne vedeam atât de mult, pentru că ceea ce trebuie să facă ea este mai ales în LA sau în turnee, iar munca mea este în mare parte în locații îndepărtate”, a spus Musk revistei. „Sunt om. Nu sunt un robot”.

El a oferit, de asemenea, o privire intrigantă asupra poziției sale de „anarhist utopic” care vrea să ofere oamenilor acces neîngrădit la „orice bunuri sau servicii pe care le doresc”.

„Dacă avem un viitor extrem de automatizat cu roboții care pot face orice, atunci orice muncă pe care o faci va fi pentru că vrei să o faci, nu pentru că trebuie să o faci”, a spus el. „Nu vreau să sugerez haos, ci mai degrabă că nu ești sub controlul nimănui”.

Trebuie remarcat faptul că revista decernează Persoana Anului persoanelor care au avut cea mai mare influență în societate într-un anumit an.

Elon Musk, anunț cel puțin ciudat: doar asta nu făcuse șeful Tesla și SpaceX

Elon Musk este cel mai bogat om din lume, iar averea lui se datorează companiilor pe care le conduce, Tesla, SpaceX, Neuralink sau The Boring Company. Se pare însă că această responsabilitate titanică l-a cam obosit și se gândește să se retragă din funcție.

Elon Musk ia foarte în serios în calcul să renunțe la jobul său de CEO al mai multor companii de top ale lumii pentru se dedica meseriei de ”influencer”. Deși acest concept nu pare să fie asociat cu o meserie, sunt personalități care câștigă sume fabuloase de bani din promovarea online a unor produse sau servicii. Musk pare că vrea să facă același lucru, să se rezume la postări pe Twitter, Instagram sau Facebook și să fie plătit pentru asta.

Citește și: