27 aug. 2021 | 10:35

Doar asta nu făceai pe Netflix: cum a devenit platformă de jocuri, ce rol are Stranger Things

ACTUALITATE
Doar asta nu făceai pe Netflix: cum a devenit platformă de jocuri, ce rol are Stranger Things

Este clar de ceva vreme că jocurile video vor juca un rol semnificativ în viitorul Netflix și începem să vedem cum se conturează aceste noi planuri ale gigantului de streaming. Compania testează acum jocuri mobile ca parte a abonamentelor.

Netflix a confirmat pentru Engadget că este prima dată când testează public jocurile în aplicația sa mobilă, dar disponibilitatea este foarte limitată la început.

„Începând de astăzi, membrii din Polonia pot încerca jocurile mobile Netflix pe Android cu două jocuri – Stranger Things 1984 și Stranger Things 3 – toate ca parte a calității lor de membru”, a spus un purtător de cuvânt al Netflix într-o declarație. „Este încă foarte, foarte timpuriu și vom lucra din greu pentru a oferi cea mai bună experiență posibilă în lunile următoare. Abordarea noastră pentru jocuri va fi fără reclame și achiziții în aplicație”.

Este demn de remarcat că nu vei transmite în flux aceste jocuri prin cloud. Atunci când utilizatorii ating butonul “instalează acum”, vor fi direcționați în Google Play Store și pot descărca jocul pe dispozitivul lor. Poți descărca în continuare jocurile direct din Magazin Play, deși va trebui să confirmi acreditările de conectare Netflix. Poți juca jocuri prin intermediul aplicației Netflix, precum și prin propriile aplicații dedicate.

Netflix caută să extindă testul în următoarele luni, inclusiv pe iOS. Având în vedere că nu transmite jocurile în flux, Netflix ar putea evita unele dintre obstacolele pe care le-au întâlnit serviciile de jocuri cloud, precum Stadia, Xbox Cloud Gaming și GeForce Now, pe dispozitivele mobile Apple. Toate acestea rulează ca aplicații web pe iOS, mai degrabă decât ca aplicații pe care le descarci din App Store. Abordarea Netflix este un pic mai mult ca Apple Arcade sau Google Play Pass.

Netflix intră în industria jocurilor video. Ce vom putea vedea pe platforma de streaming în curând

Netflix este în prezent interesat de industria jocurilor video. Compania de streaming din Los Gatos urmărește să-și extindă serviciile, cu o sursă suplimentară de divertisment pentru un alt tip de public.

Potrivit unui raport al The Information, platforma de streaming va începe să intre în industria jocurilor video printr-un serviciu inspirat de Apple. Mai mult, raportul spune că compania va cauta pe cineva care să fie responsabil cu supravegherea lucrurilor care implică extinderea.

O persoană anonimă care cunoaște situația mai bine a spus, de asemenea, că firma californiană este într-adevăr perseverentă pentru a-și îndeplini planurile, care vor aduce beneficii nu doar celor care urmăresc de obicei Netflix, ci și celor care sunt pasionați de jocuri.