Doar aici să nu fii influencer: țara care dictează cum să te îmbraci, să vorbești

Doar aici să nu fii influencer: țara care dictează cum să te îmbraci, să vorbești

Să fii acum influencer în China e complicat. Guvernul de la Beijing vrea să cenzureze vedetele din social media. Iată prin ce modalități vor conducătorii să joace după regulile lor.

Măsurile luate în ultimul an de China împotriva afacerilor private au luat o nouă turnură invazivă. Guvernul de la Beijing dorește acum să le dicteze persoanelor care fac live streaming despre cumpărături cum să vorbească și să se îmbrace, relatează CNN, citat de Hotnews.

Dacă ești influencer în China, trebuie să ai grijă la ce zici și cum te îmbraci

Ministerul chinez al comerțului a prezentat recent un proiect de lege care propune un „standard de industrie” pentru persoanele care fac live streaming și publicitate unor produse pe platforme de cumpărături online.

Regulile includ detalii despre modul în care aceste persoane ar trebui să se îmbrace și vorbească în fața camerei, precum și reguli pentru platforme cu privire la recenziile produselor pe care le comercializează.

„Când gazda transmite live, imaginea și hainele ei sau lui nu ar trebui să încalce ordinea și moravurile publice”, afirmă ministerul, adăugând că „înfățișarea lor ar trebui de asemenea să reflecte caracteristicile produselor sau serviciilor cărora le fac reclamă”, conform aceleiași surse.

Potrivit ministerului de la Beijing, „aceste reguli sunt menite să creeze un mediu bun de comerț online pentru consumatori”.

De asemenea, regulile prevăd ca influencerii să „vorbească mandarină în timpul transmisiunii” și să fie „obiectivi și onești” despre produsele pe care încearcă să le vândă.

Ministerul adaugă că aceștia trebuie avertizați sau pedepsiți de către platformă dacă dau dovadă de un comportament care încalcă legea – măsuri care pot include restricționarea traficului, suspendarea lor sau chiar trecerea acestora pe lista neagră și ștergerea conturilor lor.

Beijingul a început încă de la sfârșitul anului trecut să adopte un val de noi reglementări împotriva unor sectoare diverse, de la tech la meditațiile private.