Dezvoltatorii TikTok pun piciorul în prag: videoclipurile tale ar putea fi eliminate

Dezvoltatorii TikTok pun piciorul în prag: videoclipurile tale ar putea fi eliminate

Dezvoltatorii TikTok va folosi automatizarea pentru a detecta și elimina multe dintre videoclipurile care încalcă politicile sale. Așadar, va trebui să fii atent ce vei posta de-acum încolo, asta dacă nu dorești ca unul sau mai multe clipuri să îți fie șterse.

În ultimul an, serviciul a testat și modificat sisteme pentru a găsi și a elimina un astfel de conținut. Va lansa aceste sisteme în SUA și Canada în următoarele câteva săptămâni. Pentru început, algoritmii vor fi în căutarea postărilor care încalcă politicile legate de siguranța minorilor, violență, conținut grafic, nuditate, sex, activitate ilegală și bunuri reglementate.

Dacă sistemele detectează o încălcare, vor șterge videoclipul imediat și utilizatorul care l-a postat poate contesta decizia. Utilizatorii pot semnaliza în continuare videoclipuri și pentru ca acestea să fie verificate manual. Recenziile automate vor fi „rezervate pentru categoriile de conținut în care tehnologia noastră are cel mai înalt grad de precizie”, a transmis TikTok.

Doar unul din 20 dintre videoclipurile care au fost eliminate automat au fost fals pozitive și ar fi trebuit să rămână pe platformă, potrivit companiei. TikTok speră să îmbunătățească nivelurile de precizie ale algoritmilor și observă că „solicitările de a contesta eliminarea unui videoclip au rămas coerente”.

Dezvoltatorii TikTok consideră că automatizarea va ajuta și personalul

TikTok spune că automatizarea ar trebui să elibereze personalul de siguranță pentru a se concentra asupra conținutului care necesită o abordare mai nuanțată, inclusiv videoclipuri care conțin hărțuire, dezinformare și discursuri de ură.

În mod crucial, sistemele ar putea reduce numărul de videoclipuri potențial stresante pe care echipa de siguranță trebuie să le vizioneze, cum ar fi cele care conțin violență extremă sau exploatare a copiilor. Facebook, a fost acuzat că nu a făcut suficient pentru a proteja bunăstarea și sănătatea mintală a moderatorilor de conținut care au sarcina de a revizui conținutul adesea deranjant.

Pe de altă parte, TikTok schimbă modul în care notifică utilizatorii după ce sunt prinși încălcând regulile. Platforma urmărește acum numărul, gravitatea și frecvența încălcărilor.

Utilizatorii vor vedea detalii despre acestea în secțiunea de actualizări a contului din căsuța de e-mail. De asemenea, pot vizualiza informații despre consecințele acțiunilor lor, cum ar fi cât timp sunt suspendați de la postare sau de a interacționa cu conținutul altcuiva.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: