Ororile pe care moderatorii de conținut de pe Facebook le văd zilnic

Ororile pe care moderatorii de conținut de pe Facebook le văd zilnic
Sursa foto: The Verge

Trei moderatori de conținut care au lucrat pentru Facebook au povestit toate ororile pe care le-au văzut pe rețeaua socială.

Trei moderatori de conținut din Florida SUA, ce lucrau pentru o companie numită Cognizant, al cărei obiectiv este monitorizarea conținutului încărcat pe rețeaua socială, au povestit pentru The Verge toate lucrurile oribile pe care le vedeau zilnic, dar și despre efectul negativ asupra sănătății mintale pe care-l are moderarea unui astfel de conținut.

Shawn Speagle, Michelle Bennetti și Melynda Johnson și-au încălcat înțelegerile de tip non-disclosure pentru a povesti cum a fost experiența la Cognizat.

Facebook are 15.000 de moderatori de conținut în întreaga lume. Aceștia petrec șase ore pe zi urmărind și analizând conținutul urcat pe platformă care a fost raportat ca fiind nepotrivit pentru Facebook. Moderatorii pot vedea până la 400 de postări/clipuri/imagini pe zi, iar multe dintre acestea conțin imagini explicite, clipuri cu violență fizică și verbală.

Ce văd moderatorii de conținut ai Facebook în fiecare zi

Practic, acești oameni au fost expuși la imagini de violență timp de șase ore în fiecare zi, pentru mai multe luni de zile. Cei trei au dezvăluit că au văzut foarte multe animale abuzate, copii maltratați și alte asemenea lucruri. „Într-un clip am văzut cum o femeie a trântit un bebeluș, apoi l-a strâns de gât. Mi-a infectat mintea timp de mai multe zile. Clipul tot reapărea pe Facebook.”, spune Michelle Benneti.

„Primul lucru pe care l-am văzut a fost un clip cu doi adolescenți care au găsit o iguană pe drum apoi au luat-o și au izbit-o de pământ de mai multe ori, până nu a mai rămas nimic decât o baltă de sânge”, își aduce aminte Shawn Speagle.

Ei câștigau 15 dolari pe oră la Cognizant și trebuiau să rezolve cât mai multe notificări, astfel încât petreceau toată ziua pe scaun privind asemenea orori.

„Când m-au angajat m-au făcut să cred că eu voi putea ajuta oamenii și aceste animale. Dar nimeni nu face asta. Tot ceea ce făceam era să acopăr greșelile Facebook”, a mai spus Shawn Speagle.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge
Etichete: