Descoperire uimitoare: asemănarea dintre un craniu de om și unul de extraterestru

Descoperire uimitoare: asemănarea dintre un craniu de om și unul de extraterestru

O postare virală de pe Facebook susține că craniile cu aspect ciudat găsite în Peru sunt dovezi ale vieții extraterestre, relatează USA Today. Dar asemănărea cu un craniu de om este destul de mare.

Acest craniu nu este al unui extraterestru

Dar, din fericire – sau dezamăgitor, în funcție de cadrul de referință – craniile provin aproape sigur de la ființe umane vechi de secole.

„Orificiile de ochi sunt normale și se încadrează perfect în variația umană și arată ca orificiile de ochi ale altor cranii umane din Peru”, a declarat pentru publicație profesorul de antropologie al Universității din Wyoming, Melissa Murphy.

Craniile arată într-adevăr neobișnuit. Un videoclip de pe YouTube distribuit alături de postarea virală de pe Facebook arată o varietate de cranii cu coroane alungite, care, desigur, amintesc oarecum de extratereștrii din cultura pop.

Dar realitatea este terestră, a spus Murphy pentru USA Today. Oamenii antici din ceea ce este acum Peru, a spus ea, au avut o lungă istorie în utilizarea tehnicilor de legare pentru a “împleti” craniile umane în forme neobișnuite.

„Formarea deliberată a capului este o formă de modificare culturală a corpului care marchează diferite lucruri, cum ar fi identitatea cuiva, un rit de trecere sau o ocupație”, a spus ea publicației.

Directorul Institutului de Căutare a Vieții Extraterestre avertizează că e periculos să căutăm extratereștri

În timp ce mulți oameni de știință încearcă din răsputeri să avem primul contact sau cel puțin să găsească dovezi ale unei civilizații extraterestre, alții își pun o întrebare crucială: suntem siguri că am vrea cu adevărat ca extratereștrii să ne găsească? Sau să găsim noi extratereștri?

„Nu avem niciun motiv să credem că progresul tehnologic și altruismul sau moralitatea sunt cumva legate”, a declarat Andrew Siemion, cercetătorul SETI, pentru Inverse. „Probabil că există civilizații răuvoitoare în alte părți ale universului, așa că este cu siguranță un lucru pe care ar trebui să îl luăm în considerare în timp ce continuăm să explorăm universul”.

Siemion, care este directorul Centrului de Cercetare Berkeley SETI și director al proiectului Breakthrough Listen, de “vânătoare de extratereștri„, invocă o tensiune în centrul oricărui proiect de căutare a vieții extraterestre. Găsirea ei cu succes ar schimba lumea – dar nu există nici o garanție că omenirea va supraviețui întâlnirii.

Etichete: