17 apr. 2021 | 10:23

Cum te uiți la clipuri de pe YouTube, Netflix sau HBO Go într-o fereastră plutitoare, peste orice site

ACTUALITATE
Cum te uiți la clipuri de pe YouTube, Netflix sau HBO Go într-o fereastră plutitoare, peste orice site

Câștigi un beneficiu semnificativ de performanță în momentul în care te poți concentra pe o activitate repetitivă sau previzibilă pe laptop, în timp ce un clip fascinant rulează în fereastră.

Mă gândeam de mult timp la această problemă și căutam o soluție fiabilă, care este ușor de instalat sau de folosit, fără să dea multe bătăi de cap. În final, am găsit un mecanism prietenos care utilizează doar câteva clickuri. Singura problemă este că funcționează doar pe Google Chrome. Deși am văzut câteva alternative care promit o funcționalitatea similară pe Firefox, nu le-am testat.

Pentru a-ți transforma orice clip pe care îl vezi pe un serviciu de streaming într-o fereastră plutitoare, care să fie suprapusă pe pagina ta web din prim plan, ai o nevoie de extensie gratuită pentru browser-ul Google Chrome.

Aceasta este intitulată Floating Video with Playback Controls și poate fi instalată de la această adresă web în doar câteva momente. Aplicația web a fost dezvoltată de picinpic.net, include peste 10.000 de utilizatori și, co toții se bucură de același produs cu 137 de review-uri pozitive de 5 stele.

După instalare, în colțul din dreapta sus al ferestrei de Chrome ar trebui să vezi un buton cu un dreptunghi portocaliu cu un pătrățel de aceeași culoare în dreapta jos. Dacă nu îl vezi după instalarea extensiei, apasă pe piesa de puzzle din dreapta sus și bifează Floating Video with PlayBack Controls.

Rămâne doar să testezi noua ta aplicație ascunsă în Google Chrome pentru diverse experimente sau sesiuni de relaxare. Nu am întâmpinat nicio problemă în o utiliza, iar configurarea inițială a fost zero. Practic, dacă vezi iconița respectivă în colțul din dreapta sus al browserului, ești gata de treabă.

Pentru a testa Floating Video with PlayBack Controls, pornește un clip la întâmplare de pe YouTube, Netflix, PrimeVideo, Vimeo și nu numai. Apasă în dreapta sus pe butonul aferent proaspetei extensii după instalare, iar fereastra de redare ar trebui să se schimbe brusc. Din acel moment, poți redimensiona fereastra în care rulează filmul și poți pune un clip precum cel din captura de ecran de mai sus pentru a te relaxa.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele