Filmul Stăpânul Inelelor de care nimeni n-a mai știut nimic timp de 30 de ani. Acum e pe YouTube

Filmul Stăpânul Inelelor de care nimeni n-a mai știut nimic timp de 30 de ani. Acum e pe YouTube

Comuniștii din URSS au făcut un film Stăpânul Inelelor în urmă cu mai bine de trei decenii. Și tot atât timp a fost considerat pierdut. A fost redescoperit și, ei bine, e destul de prost.

Amazon pregătește un serial Stăpânul Inelelor. Până atunci poți vedea o versiune făcută de URSS și se dorea o versiune pentru TV. Filmul a fost realizat în 1991 și e bazat pe volumul „Frăția Inelului”.

Independent de calitatea filmului, această versiune este singura adaptare făcută în Uniunea Sovietică, conform The Guardian. Mai mult, chiar dacă nu-ți pasă de acțiunea din romanul lui JRR Tolkien, te poți uita la această producție ca să vezi cum și-au imaginat rușii totul, de la costume și decoruri. Totul e destul de rudimentar, cu efecte speciale mai degrabă amatoricești și făcute pe repede-nainte.

Coloana sonoră a fost compusă de Andrei Romanov, iar legat de romanul lui Tolkien e bine să știi că prima traducere sovietică a acestui volum pe care e bazat filmul a fost făcută în 1966. Iar prima traducere publicată a apărut în Uniunea Sovietică în 1982.

Poți vedea și-o versiune a The Hobbit, dar animată.

Stăpânul Inelelor, în curând pe Amazon

Cum producția sovietică probabil nu-i ceea ce dorea pentru Stăpânul Inelelor, poți aștepta versiunea Amazon.

Filmările pentru serialul Lord of the Rings produs de Amazon pentru propriul serviciu de streaming Prime Video s-au încheiat în Noua Zeelandă. Anunțul a fost făcut în ianuarie rintr-o postare pe Instagram realizată de JA Bayona. Acesta este regizorul câtorva episoade din acest serial. Momentan, știm că Amazon a comandat două sezoane, dar nu avem încă un trailer sau o dată de lansare pentru serial.

Deși e greu de crezut că acest serial va rivaliza cu filmele deja devenite legendare, va fi o gură de aer proaspăt pentru fanii cărților și un înlocuitor pentru Game of Thrones pentru cei care n-au fost nici fanii romanelor, nici fanii universului gândit de Tolkien.

Citește și:
Etichete: