Alertă la granița cu România. Ce s-a întâmplat chiar acum după relaxare

Alertă la granița cu România. Ce s-a întâmplat chiar acum după relaxare

În unele țări din Europa, inclusiv la vecinii noștri, bulgarii, s-au introdus măsuri de relaxare a restricțiilor, datorită scăderii numărului de cazuri de coronavirus. Iată ce s-a întâmplat imediat după aceasta și cum situația s-a întors la 180 de grade.

În Bulgaria s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 după relaxarea restricțiilor din țară. Bulgaria înregistrează de la începutul acestei săptămâni o nouă creştere a numărului cazurilor de COVID-19, cu 967 de noi îmbolnăviri confirmate miercuri şi 36 de decese, potrivit Economica.net.

Măsurile de relaxare au dus la o nouă explozie de cazuri în Bulgaria

Guvernul bulgar a relaxat începând de luni unele măsuri antiepidemice, permiţând redeschiderea mall-urilor şi a sălilor de fitness. Şcolile şi-au reluat de asemenea activitatea, dar cu unele restricţii.

”Măsurile au fost relaxate înainte să fi primit informaţii despre numărul în creştere al noilor infecţii”, explică şeful direcţiei regionale de sănătate, Dancho Pencev.

Capitala Sofia revine în ”zona roşie”, după ce în ultimele două săptămâni a avut mai mult de 120 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, a anunţat acest responsabil, care avertizează că restricţiile ar putea fi din nou înăsprite dacă această tendinţă se menţine.

Conform restricţiilor în vigoare, restaurantele sunt închise în Bulgaria cel puţin până pe 1 martie, cu excepţia celor din hoteluri, care pot servi numai persoanele cazate în acestea, conform Economica.net.. De la începutul pandemiei, Bulgaria a raportat 220.547 de cazuri de COVID-19 şi 9.178 de decese asociate acestei boli. În prezent 279 de pacienţi sunt la ATI.

La noi în țară restricțiile s-au diminuat. S-au deschis restaurantele, cafenelele în interior, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc. Acest lucru datorită scăderii numărului de cazuri din ultima perioadă.

Mai mult, elevii vor merge din nou la școală de luni, începând cu cel de-al doilea semestru. Însă ne putem confrunta oricând, la fel ca Bulgaria, cu o nouă creștere a numărului de cazuri de Covid-19. Asta dacă nu respectăm măsurile de siguranță.