Cum blochezi apeluri pe Android și iPhone, de la persoane care te deranjează

Cum blochezi apeluri pe Android și iPhone, de la persoane care te deranjează

Nu există om care să nu se fi confruntat, la un moment dat, cu situația neplăcută în care să primească apeluri nedorite. Dacă pe timpuri, în era telefoanelor fixe, să blochezi pe cineva era aproape imposibil, iată că noua tehnologie ne pune la dispoziție soluții concrete.

Înainte ca telefoanele mobile să devină accesoriile cele mai populare pentru omenire, existau telefoanele fixe (practic, singura metodă prin care puteai să comunici cu cineva drag – sau nu – dacă nu erai un fan al trimisului de scrisori, telegrame sau porumbei călători).

Tehnologia a evoluat și odată cu aceasta, și modul în care se prezintă telefoanele. Iar dacă acum câteva zeci de ani, pentru a bloca apeluri nedorite trebuia să scoți telefonul din „priză”, această operațiune, cea de blocare, se află acum la câteva atingeri de ecran distanță.

Cum blochezi apeluri pe Android?

Atunci când vorbim despre România, telefoanele pe Android sunt, de departe, cele mai populare, fiind și mult mai accesibile, din punct de vedere al prețului de achiziție. Astfel, cum blocăm apeluri nedorite pe un astfel de smartphone?

Există mai multe modalități. Poți intra, spre exemplu, în lista de apeluri și să accesezi butonul de info sau pe cel format din trei puncte (în funcție de varianta de Android deținută pe telefon). Pasul următor este selectarea butonului de „Add To Black List” (adaugă în lista neagră – dacă telefonul este configurat în limba română).

Aceeași operațiune se poate face și din lista de contacte. Numele „nepoftitului” se va selecta din agendă, cu o apăsare prelungă, se va accesa butonul „More”, ca mai apoi să fie introdus în lista neagră.

Mai mult, Google Play deține, de asemenea, câteva opțiuni viabile pentru blocarea spam-ului, prin intermediul unor aplicații gratuite.

Cum scapi de apelurile nedorite pe iPhone?

În cazul în care deții un iPhone, există și pentru aceste dispozitive câteva opțiuni pentru a scăpa de „săcâitori”.

Se va accesa ecranul principal „Settings”. Opțiunea de blocare a apelurile va fi așezată diferit, în funcție de versiunea de soft pe care o ai instalată pe telefonul tău.

Dacă până acum trebuia să accesezi „General”, ca mai poi „Phone”, urmând să apeși pe „Call”, ulterior pe „Call Blocking & Identification”, opțiunea de „Block Contact” se află, începând cu versiunea iOS11, direct în „Phone”.

iOS13 a dus ideea cu un pas mai aproape de viitor, adăugând „Silence Unknown Callers” (treceți pe modul silențios apelanții necunoscuți).

Exact ca în cazul Android, și iPhone deține o serie de aplicații care filtrează apelurile nedorite. Acestea pot fi descărcate din App Store.

Citește și: