Problemele mari pentru Apple: ce se întâmplă, de fapt, cu iPhone 13

Problemele mari pentru Apple: ce se întâmplă, de fapt, cu iPhone 13

Gigantul Apple se confruntă cu probleme pe piața smartphone. Se pare că oamenii nu mai comandă atât de multe telefoane ca înainte.

Așteptările celor de la Apple au fost dezamăgite de nivelul cererii de pe piață.

Se pare că volumul de comenzi pentru iPhone 13 nu este atât de mare pe cât se preconiza inițial. Din această cauză, cei de la Apple și-au înșțiințat deja furnizorii de piese și i-au anunțat că e posibil să realizeze către ei comenzi mai mici.

Compania a redus deja comenzile anuale la 80 de milioane – în scădere de la ținta inițială de 90 de milioane. Planul inițial de a asambla 90 de milioane de unități pentru 2021 a reflectat o prognoză de creștere a cererii, deoarece Apple comandă de obicei aproximativ 75 de milioane de iPhone-uri pentru anul fiecărei lansări.

Însă se pare că așteptările companiei au fost supraevaluate, iar realitatea le-a arătat celor de la Apple că nu se pot baza pe o asemenea cerere din partea utilizatorilor.

Apple are probleme 

Ca aproape orice altă companie de tehnologie, Apple s-a confruntat cu probleme de aprovizionare cauzate de deficitul global de semiconductori. CEO-ul Tim Cook a declarat că ultimele câștiguri trimestriale ale companiei au fost afectate serios de penuria de cipuri.

Se estimează că pierderile financiare ale Apple, cauzate de criza globală de cipuri, se ridică la nu mai puțin de 6 miliarde de dolari.

Desigur, acest impact nu are drept cauză numai criza de cipuri, ci este vorba și despre efectene nefavorabile ale crizei sanitare actuale, producția din Asia de Sud-Est fiind puternic afectactă de consecințele pandemiei de coronavirus.

Apple nu e singurul gigant tech care suferă în urma penuriei de cipuri. Și industria auto a fost puternic lovită de crizele apărute pe lanțurile de aprovizionare internaționale. Numeroși producători auto au decis fie să-și reducă producția, fie să lanseze pe piață modele cărora le lipsesc anumite componente sau sisteme, urmând ca acestea să fie adăugate ulterior, când penuria de cipuri dispare.