Cum aprobi fiecare etichetare a ta dintr-o postare de pe Facebook a unui prieten: la ce ajută, de fapt

Cum aprobi fiecare etichetare a ta dintr-o postare de pe Facebook a unui prieten: la ce ajută, de fapt

Oricine te poate eticheta într-o postare de pe Facebook, mai ales dacă este prieten cu tine, fără să te întrebe. Asta nu înseamnă însă că nu ai un control asupra subiectului și nu poți modifica vizibilitatea acelor postări în care ai fost etichetat.

Poate ai fost la o nuntă sau într-un bar, iar în mod subit, pagina ta de Facebook este bombardată cu imagini în care ți-ai fi dorit să nu apari. Mai mult decât atât, ți se pare incredibil de ciudat că altcineva poate publica o poză, iar doar pentru că ți-a atașat numele acelei imagini, brusc îți apare și ție în News Feed.

Din fericire, lucrurile nu trebuie să funcționeze așa, iar prin valul tumultos de funcții de securitate pe care Facebook ți le pune la dispoziție, a integrat și posibilitatea de a alege să confirmi prezența postărilor în care ești etichetat în propriul News Feed. Orice prieten te poate eticheta într-o postare, dar pe lângă faptul că poți șterge acea etichetă în secunda doi, poți alege să o lași, dar să nu apară postarea cu pricina și pagina ta de Facebook.

Ștergerea etichetei este partea ușoară a ecuației. Apeși pe cele trei buline din colțul din dreapta sus al unei postări, Ascunde din Profil sau Șterge Eticheta, în funcție de varianta care îți este pusă la dispoziție.

Ca o soluție permanentă, însă, cel mai mult mă încântă ideea de a aproba fiecare postare care îmi apare în News Feed, indiferent cine m-a etichetat în ea sau cine a realizat-o inițial. Este bine de știut că poate fi vorba de persoane diferite. Dincolo de detaliile de fond însă, apasă pe cele trei liniuțe din dreapta jos, mergi până la capătul de jos al opțiunilor disponibile și alege Setări și Confidențialitate. Intră la Setări și, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, ai treabă cu secțiunea Profilul și etichetarea. Fă un ultim tap pe ultima funcție de jos, cea înconjurată cu roșu, ”Verifici postările în care a fost adăugată o etichetă cu numele tău înainte ca acestea să apară în cronologia ta?”. Optează pentru Activat. Modificările intră în vigoare în timp real.

acceptare etichete Facebook

Citește și: