Facebook încă știe tot ce faci, indiferent că ești pe iPhone sau Android: iată o metodă prin care te protejezi

Facebook încă știe tot ce faci, indiferent că ești pe iPhone sau Android: iată o metodă prin care te protejezi

Facebook a ajuns un gigant tocmai datorită lucrurilor pe care le știe despre utilizatorii săi. Indiferent că ești utilizator de iPhone sau Android, rețeaua de socializare încă te poate urmări. Iată ce trebuie să faci ca să eviți asta.

Facebook e o rețea de socializare care a construit un imperiu de pe urma datelor adunate de la utilizatori. Monetizează masiv de pe urma funcției de tracking, iar sistemele de operare n-au făcut mare lucru pentru a stopa asta. Totuși, există câteva încercări.

Apple, spre exemplu, a venit cu o nouă politică de confidențialitate, tocmai pentru a te proteja. Doar că Facebook poate ocoli un pic aceste reguli. Din fericire, există o metodă prin care te ții departe de monitorizarea rețelei de socializare.

Facebook încă te urmărește, indiferent că ești utilizator de iPhone sau Android

Încă de când Apple a venit cu noul iOS 14,5, mulți dintre utilizatori au profitat și n-au mai permis funcția de tracking pentru multe dintre aplicațiile din telefon. În cazul Facebook, spre exemplu, 95% dintre utilizatorii citați într-un raport au optat pentru a nu mai fi urmăriți.

Numai că rețeaua de socializare a avut pregătit terenul pentru a ocoli aceste reguli.

Din fericire, există metode prin care chiar te poți ține protejat până la un anumit punct.

Uite, spre exemplu, situația pozelor pe care le faci. Dacă ai locația activă, atunci ele o cuprind și atunci Facebook știe, în momentul în care le urci, unde au fost făcute. Atât pe iOS, cât și pe Android, geolocația e o funcție opțională, care poate fi dezactivată. Dar dacă unul dintre prieteni tăi te menționează într-o poză și selectează și locația, atunci rețeaua de socializare deduce automat unde ești.

Poți ”scăpa” doar dacă, să zicem, folosești Facebook prin intermediul unui VPN. Dar foarte puțini utilizatori fac asta.

Iată, mai jos, câteva soluții, pentru a te ține, cât de cât, departe de monitorizarea Facebook. Pe Android și pe iOS:

Pentru iOS, poți alege pentru fiecare aplicație în parte. În cazul de față – Facebook:

Citește și: