5 trucuri Facebook Messenger pe care să le folosești oricând: iată ce trebuie să știi

5 trucuri Facebook Messenger pe care să le folosești oricând: iată ce trebuie să știi

Facebook Messenger e aplicația cu care, probabil, ții legătură cu majoritatea prietenilor tăi. Iată câteva trucuri pe care poate nu le știai.

Messenger e aplicația de mesagerie lansată de Facebook în 2010, adică în urmă cu vreo 11 ani. De atunci e folosită de mai toți utilizatorii rețelei de socializare, fiind cel mai la îndemână mijloc de a ține legătura cu cunoscuții și apropiații.

Există, însă, și câteva trucuri de care poate știai sau nu. Iată o listă cu 5 dintre ele.

5 trucuri Facebook Messenger pe care să le folosești oricând

Alternativă la Zoom

De, de când cu pandemia și cu popularizarea Zoom, Facebook a venit imediat să speculeze momentul. Așa că a integrat în Messenger și funcții de apeluri video și de voce. Dacă vrei, așadar, să te și vezi și să te auzi cu apropiații, poți începe și o conferință video.

Și dacă vrei ceva cu mai multe persoane, atunci trebuie să știi că serviciul permite o conferință cu zeci de persoane în același timp.

Distribuie locația

Funcția de share location e, de asemenea, posibilă în Facebook Messenger. Trebuie doar să selectezi Location sau Locație și le poți arăta prietenilor tăi unde ești exact în acel moment.

Sigur că există o îngrijorare, că știe și Mark Zuckerberg unde ești. Dar te asiguri ulterior că-ți ștergi datele referitoare la locație.

Alege un nickname

Poți face asta foarte simplu și asta n-are nicio treabă cu numele care-ți este afișat pe pagina principală. Urmează pașii de mai jos, așa cum vezi în imagine:

Scapă de notificările irelevante

Dacă faci parte dintr-un grup și nu vrei să fii informat de fiecare dată când cineva postează ceva acolo, atunci poți pune pe mute notificările. Poți păstra, de exemplu, doar mesajele care te privesc direct, adică cele în care e menționat și numele tău.

Schimbi culoarea conversațiilor

Dacă intri pe un contect și alegi să schimbi Tema – Theme, atunci de acolo poți alege și culoarea textului. Dacă ești într-un grup, însă, și ești admin – odată ce ai schimbat tema, aceasta se schimbă pentru toată lumea.