Criptomonedele pierd teren. De ce au ajuns să fie mai ieftine Bitcoin și Ethereum, din nou

Criptomonedele pierd teren. De ce au ajuns să fie mai ieftine Bitcoin și Ethereum, din nou

Cele mai valoroase monede digitale din lume sunt în continuă scădere. Motivele acestui declin nu sunt de neglijat.

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a coborât până la un minim de aproximativ 40.000 de dolari. Criptomoneda se tranzacționa, în jurul orei 17:00, la un preț de 42.571 dolari. Acest lucru s-a întâmplat după ce anterior deja atinsese minimul de 40.267 de dolari. Cea mai valoroasă criptomonedă din lume scade sub pragul de 8%. În ciuda declinului, moneda digitală se află pe plus cu aproximativ 55% de la începutul anului.

La fel ca și Bitcoin,  alte criptomonede  importante sunt și ele în scădere. Ether și Dogecoin coboară fiecare cu câte 4-6%. Declinul vine după ce, în ședința de luni s-a înregistrat un val puternic de  vânzări la bursă. Investitorii au luat această decizie ca urmare a crizei dezvoltatorului imobiliar Evergrande, care se află în prag de faliment.

Evergrande a raportat datorii de peste 300 de miliarde de dolari. Autoritățile chineze au avertizat băncile că firma imobiliară nu va putea să își respecte obligațiile. Duminică, compania a declarat că a început să își ramburseze investitorii din divizia de wealth management cu produse imobiliare.

Ce spun analiștii despre această criză?

Analiștii consideră că incertitudinea creată de Evergrande și declinul Hang Seng, încep să își facă simțită prezența pe piața monedelor virtuale. Hang Seng este un indice de referință foarte important al bursei din Hong Kong. Ei consideră că avântul pe termen lung al Bitcoin-ului nu este afectat, ce se întâmplă acum este doar de moment. Sfatul lor este ca investitorii să evite piața criptomonedelor o perioadă.  Momentul prielnic va fi atunci când Bitcoin -ul va urca la 48.818 de dolari sau va scădea la 42.582 de dolari.

Ședința bursieră de ieri s-a închis cu cel mai abrupt declin din iulie. Marți, indicii Dow Jones și S&P 500 au început tranzacțiile în stagnare. În Europa, indicele Stoxx 600 a crescut cu 1%.

Citește și: