17 sept. 2021 | 13:55

Bilete la cinema, cu Bitcoin: cum și unde e posibil așa ceva

ACTUALITATE
Bilete la cinema, cu Bitcoin: cum și unde e posibil așa ceva

Criptomonedele încep să cuprindă tot mai multe aspecte ale vieții noastre de zi cu zi. Pe măsură ce timpul trece, ne dăm seama că acestea reprezintă viitorul pieței financiare și că nu vor reprezenta doar un trend trecător, așa cum se grăbesc unii analiști economici să afirme.

AMC Entertainment Holdings, cel mai mare operator de cinematografe din lume, a luat o decizie care stârnește controverse la nivel global. Operatorul a hotărât să accepte plata în criptomonede pentru biletele la film.

Potrivit reprezentanților AMC Entertainment Holdings, plățile în Bitcoin, cea mai populară criptomonedă din lume, vor fi acceptate până la finele anului în curs.

Nu ai Bitcoin? Nicio problemă, se gasește o soluție digitală și pentru tine

Dar investitorii în criptomonede, care sunt și cinefili, nu trebuie să își facă griji în cazul în care portofelul lor digital conține alte tipuri de monede digitale. Directorul companiei susține că, în curând, vor fi acceptate și alte criptomonede, cum r fi Litecoin, de exemplu.

“Pot confirma că, atunci când vom face acest lucru, ne așteptăm, de asemenea, să acceptăm și Ethereum, Litecoin și Bitcoin Cash”, a transmis directorul general al AMC, Adam Aron, într-un mesaj pe Twitter miercuri.

De la începutul anului, acțiunile AMC au câștigat peste 2.100% în valoare.

Tot mai multe companii din întreaga lume încep să adopte Bitcoin sau alte criptomonede și să le recunoască ca mijloace oficiale de plată, deși piața cripto rămâne nereglementată în continuare.

Există multe voci critice la adresa monedelor digitale, din partea unor reputați economiști, cum ar fi Nouriel Roubini, care afirmă că acestea sunt doar niște active speculante fără valoare și că e o chestiune de timp până când vor intra în colaps.

Acești economiști trag semnale de alarmă nenumărate și cer oamenilor obișnuiți să nu își riște economiile în astfel de investiții care oferă iluzia îmbogățirii rapide și ușoare, pentru că există riscul să își piardă toți banii.

Prin urmare, spun economiștii, e indicat să te orientezi spre alte tipuri de investiții, chiar dacă au un potențial mai mic de a produce alți bani. Poți investi la bursă, dacă ai cunoștințe solide, sau poți investi în imobiliare, în depozite bancare. Poți să îți deschizi un business într-un domeniu pe care îl stăpânești bine.