Cofondatorul Apple a lansat o companie spațială. Cu ce se va ocupa ea, nu ai să crezi

Cofondatorul Apple a lansat o companie spațială. Cu ce se va ocupa ea, nu ai să crezi

Steve Wozniak, cofondatorul Apple, a lansat o companie spațială. Rolul acesteia va influența o lume întreagă.

La 45 de ani, după ce a pus bazele Apple, Steve Wozniak împreună cu Alex Fielding, fondatorul Ripcord, se implică în campanii de green tech. Efforce se numește noua companie și este, conform propriei descrieri, o piață descentralizată pentru finanțarea proiectelor ”verzi”. Acestea vor fi dedicate deținătorilor de clădiri industriale sau de birouri.

Compania deține o platformă pe care colaboratori sau contributori pot participa la proiecte de eficiență energetică. Deviza platformei este ” Adevărata inovație este cea care îmbunătățește viața oamenilor”. Efforce are în schemă un ingredient special: blockchain-ul.

Ca urmare, vor fi companii care beneficiază de îmbunătățiri ale eficienței energetice, fără costuri. Economiile rezultate vor fi scrise, în timp real, pe blockchain. Acesta va redistribui, în mod inteligent, economiile rămase către deținătorii de jetoane. Cu alte cuvinte, economiile de energie ale unei terțe părți sunt transformate în digitale și pot fi utilizate de toată lumea.

Ce spune Steve Wozniak despre acest proiect?

”Consumul de energie și emisiile de CO2 la nivel mondial au crescut exponențial, ducând la schimbări climatice și la consecințe extreme pentru mediul nostru. Ne putem îmbunătăți amprenta energetică și ne putem reduce consumul de energie fără a ne schimba obiceiurile. Putem salva mediul prin simpla îmbunătățire a energiei. Am creat Efforce pentru a fi prima platformă descentralizată care permite tuturor să participe și să beneficieze financiar de proiecte de eficiență energetică la nivel mondial și să creeze schimbări semnificative de mediu” spune Steve Wozniak.

Mai pe înțeles “Investitorii pot participa la proiectele ecologice cumpărând viitoare participații digitale” – monede virtuale – “în vreme ce companiile se vor bucura de îmbunătățiri fără cheltuieli“. Ei se descriu ca o platformă bazată pe blockchain care permite oricui să acceseze economii de energie tokenizate la nivel mondial.

”În aceste vremuri dificile, multe companii mici se luptă. Nu își permit să treacă la iluminarea cu LED-uri, să eficientizeze procesele de producție sau chiar să izoleze pentru a economisi căldura, toate acestea putând economisi bani pe termen lung. Efortul permite proprietarilor de afaceri să își înregistreze, în siguranță, proiectul de actualizare a energiei pe web și să asigure finanțarea de la toate tipurile de investitori din întreaga lume. Companiile vor avea apoi mai mulți bani disponibili pentru a fi folosiți pentru alte proiecte critice, cum ar fi infrastructura sau angajarea”, adaugă cofondatorul și șeful de proiect, Jacopo Visetti.

Citește și: