De ce crede Steve Wozniak că Samsung nu inovează

De ce crede Steve Wozniak că Samsung nu inovează

Steve Wozniak, cofondatorul Apple, a stat de vorbă cu jurnaliștul CNBC Scott Wapner și a dezvăluit că Steve Jobs ar fi mândru de Apple-ul din prezent, dar și că Samsung se joacă, nu inovează.

Cofondatorul Apple a fost luat la întrebări și acesta a vorbit despre Steve Jobs, performanța Apple din prezent, dar și despre inovație și cum alți producători precum Samsung lansează, mai degrabă, caracteristici distractive, nu inovații adevărate.

În primul rând, Wozniak a spus că se așteaptă ca Apple să nu dispară prea curând și a comparat-o cu IBM, o companie cu mai mult de 100 de ani de istorie. El spune că nu se uită la acțiunile Apple și că nu se stresează cu asta. „Nu vreau să duc acel stil de viață în care urmăresc în fiecare secundă evoluția acțiunilor. Eu am vrut să fac calculatoare bune pentru oameni și am reușit să fac asta printr-o companie”.

Întrebat cât de inovatoare mai este Apple din prezent, Steve Wozniak a spus că lui îi place să cumpere produse de la alți producători și să le încerce, „De exemplu, cu un telefon Samsung Galaxy poți spune «Smile», iar camera face o fotografie. Asta nu este o inovație, este doar o caracteristică distractivă”, a spus el care a explicat că inovațiile cu adevărat ne schimbă viețile. „Apple a fost prima care a lansat touch ID, apoi toate alte companii au copiat, Apple a introdus un sistem de plată extrem de ușor de folosit, apoi restul companiilor au implementat un sistem asemănător. Acestea sunt inovații mari care ne afectează în fiecare zi”.

Oare Steve Jobs ar fi fericit cu modul în care Apple este condusă azi și cu ce produse are? Wozniak așa crede și spune că ar fi bucuros să vadă că Apple este mai mult preocupată de oameni, nu de tehnologie. „Steve a crezut tot timpul că utilizatorii sunt mai importanți decât tehnologia. Ar trebuie să poți să-ți trăiești viața în cel mai uman mod posibil”. Un exemplu în acest sens, în opinia cofodantorului Apple, este lansarea Siri, asistentul digital cu care poți interacționa în cel mai uman mod posibil, vorbirea.

Ce urmează pentru Apple? După telefoane, computere și tablete, care ar putea fi următorul mare produs pe care Apple îl va lansa? „O mașină ar fi o alegere logică. Se zvonește că Apple lucrează la o mașină, la tehnologia de condus autonom. Totuși, eu nu cred acum că vom avea prea curând mașini fără volan pentru că drumurile sunt construite de oameni și oamenii nu sunt perfecți precum natura și matematica. Oamenii fac greșeli tot timpul”.

El mai degrabă crede în mașini care vor fi puternic tehnologizate și-l vor ajuta pe șofer să evite anumite accidente, să conducă, să mențină o viteză. „Un condus asistat, nu un condus autonom”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNBC