Cine face legea pe piața 5G: cum stau Apple și Samsung, dar chinezăriile

Cine face legea pe piața 5G: cum stau Apple și Samsung, dar chinezăriile

Telefoanele care suportă tehnologia 5G câștigă tot mai mult teren pe piață. În urma unui raport, vânzările de telefoane 5G a crescut considerabil în ultimul trimestru.

În urma ultimului raport al Strategy Analytics au apărut mai multe informații despre vânzările de telefoane care suportă tehnologia 5G, pentru perioada ianuarie – martie. Potrivit acestuia, Samsung și vivo au înregistrat cele mai mari câștiguri trimestriale, cu 17 milioane de unități și respectiv, 19,4 milioane de unități.

Creșterea este de 79 de puncte procentuale și respectiv 62%, în comparație cu trimestul IV al anului trecut. Apple continuă să fie lider, cu un total de 40,4 milioane de unități livrate. Totuși, gigantul tehnologic a pierdut teren important, comparativ cu 52,2 milioane de unități din ultimul trimestru al lui 2020.

Ce companii completează clasamentul 5G

Pe locurile 3, respectiv 4 se clasează compania Oppo cu 21,5 milioane de unități și Xiaomi cu 16,6 milioane, regăsindu-se astfel între primii patru producători din industrie. Samsung a cunoscut o creștere semnificativă datorită cererii mari pentru seria Galaxy S21 în Coreea de Sud, SUA și anumite regiuni ale Europei.

Pe de altă parte, vivo a înregistrat vânzări puternice în China și Europa. În tot acest timp, Xiaomi și Oppo au adus acasă volume solide de vânzări din China și Europa. Din nefericire pentru liderul pieței, Apple nu a reușit să reproducă același succes pe care l-a avut în perioada sărbătorilor de iarnă, din timpul trimestrului trecut.

În ansamblu, piața dispozitivelor care suportă tehnologia 5G a cunoscut o creștere cu 6% pe trimestru. Aceasta a ajuns la 135,7 milioane de dispozitive vândute în total. Cererea de telefoane 5G câștigă teren în mod natural în toate regiunile lumii, dintre acestea amintind China, SUA și Europa de Vest. Totodată, acestea servesc drept cele mai mari piețe de conducere. Compania care a realizat raportul, Strategy Analytics prezice ca până la sfârșitul anului, 624 de milioane de smartphone-uri 5G vor fi vândute.

Citește și:
Etichete: