VIDEO Telefonul rulabil al viitorului, dezvăluit: când va ajunge pe piață Oppo X 2021

VIDEO Telefonul rulabil al viitorului, dezvăluit: când va ajunge pe piață Oppo X 2021

În cadrul Oppo Inno Day 2020, în Shenzen, producătorul chinezesc de mobile a dezvăluit trei concepte inovative de produse. Cel mai interesant și util este telefonul cu ecran OLED rulabil intitulat Oppo X 2021.

Oppo Inno Day este o conferință anuală a celor de la Oppo care ilustrează concepte futuriste de gadgeturi, ca ulterior să se materializeze în produse de serie. Uneori, poate dura câteva luni până când se întâmplă asta, alteori, putem discuta de câțiva ani.

De exemplu, în 2013 a fost dezvăluit la acest eveniment Oppo N1, primul telefon cu cameră principală rotativă, pentru a fi folosită și la selfie-uri. Ulteriori, au adoptat-o foarte mulți producători. În 2018, la scurt timp după ce Apple a lansat terminalele cu crestătură în partea de sus a ecranului, Oppo a introdus Find X, care a eliminat acel handicap vizual prin introducerea camerelor glisante.

De această dată, Oppo X 2021 este despre un panou rulabil, ascuns într-un smartphone care se poate transforma în orice moment într-o tabletă.

”Dispozitivul OPPO X 2021 cu ecran rulabil este ultima realizare a Institutului de Cercetare și Dezvoltare OPPO incluzând îmbunătățiri ale display-ului flexibil și stivuire structurală având ca scop crearea unei experiențe cât mai interactive a utilizatorilor.

Noul concept integrează trei tehnologii proprietare OPPO și anume: sistemul de propulsie Roll Motor, placă 2 în 1 și laminarea puternică a ecranului Warp Track. Acestea oferă un ecran extensibil cu dimensiuni ce variază între 6,7 inci și 7,4 inci. Astfel, dimensiunea exranului poate fi adaptată în funcție de activitatea desfășurată de utilizator.”, se arată în comunicatul care însoțește dezvăluirea.

În final, întregul concept pare departe de a fi un moft. Dacă pornești un clip video 16:9 sau 4:3, telefonul se adaptează la acel conținut pentru a ți-l afișa fără niciun fel de bară neagră în partea de sus și de jos a ecranului.

La fel ca în cazul Oppo Find X acum doi ani, nu există planuri clare legate de lansarea Oppo X 2021, dar sunt optimist că va ajunge pe rafturi înainte de finele anului viitor.

Citește și: