Cine face legea în România, pe piața de telefoane: Samsung și Apple doar visează la asta

Cine face legea în România, pe piața de telefoane: Samsung și Apple doar visează la asta

Piața de telefoane mobile din România nu mai este o oglindă a pieței europene sau globale. Din acest motiv, este fascinat să vezi că Samsung sau Apple nu ocupă prima poziție de pe podium.

Cel mai recent studiu publicat de Canalys, pentru trimestrul doi al acestui an, atrage atenția asupra unei schimbări foarte interesante în clasamentul producătorilor de smartphone-uri care activează în România. De această dată, în premieră, în urma unei creșteri a cotei de piață cu 205% față de aceeași perioadă a anului trecut, Xiaomi este pe primul loc.

Xiaomi, noul ”rege” pe piața din România

La ora actuală, Xiaomi deține 30% din piața de telefoane mobile din România. ”Pentru prima dată, în al doilea trimestru Xiaomi ocupă prima poziție în topul livrărilor de smartphone-uri din Europa. Conform celui mai recent studiu de piață realizat de Strategy Analytics, Xiaomi a depășit toți producătorii de telefoane mobile, în Europa. Date confirmate și de Canalys”, arată producătorul într-un comunicat de presă.

În ceea ce privește restul pieței de la noi, Samsung se află pe locul doi cu o cotă de piață de 26% și o scădere destul de șocantă a vânzărilor, 54%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Dacă sperai ca Apple să fie pe locul trei, te înșeli amarnic. Gigantul din Cupertino este abia pe patru, cu o scădere de 28% a vânzărilor. Oppo este pe locul al treilea și închide podiumul, în timp ce Lenovo, în mod surprinzător este pe cinci cu 5%. Huawei nici nu mai contează.

O altă victorie a Xiaomi ține de faptul că ocupă prima poziție și în Europa Centrală și de Est, cu o cotă de 36% și o creștere de 82% față d 2020. Ca referință, Xiaomi mai este numărul unu în top și în Rusia, Polonia, Ucraina, Cehia, Belarus, Slovacia și Lituania.

Această victorie importantă pentru producătorul chinez vine la câteva săptămâni după ce Canalys a confirmat că este pe locul doi global, Xiaomi depășind Apple și obținând 17% din piața de mobile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: