Încărcarea cu adevărat rapidă vine de la Xiaomi: când îți vei încărca telefonul în 8 minute

Încărcarea cu adevărat rapidă vine de la Xiaomi: când îți vei încărca telefonul în 8 minute

Tot mai mulți producători se străduiesc să lanseze mecanisme de încărcare rapidă mai performante decât ale concurenței. Progresul în ultimii ani a fost simțitor în acest sens, dar Xiaomi s-ar putea să reinventeze roata în viitorul apropiat, pentru noi toți.

În urmă cu câteva săptămâni, cei de la Xiaomi făceau valuri în spațiul online cu o demonstrație de încărcare rapidă. Deși în centrul ecuației se afla un Xiaomi Mi 11 Pro, un terminal comercial, demonstrația nu s-a făcut pe smartphone-ul din magazine. În schimb, am discutat de o baterie creată specială pentru acel experiment și de un încărcător care, din nou, nu se poate cumpăra.

Se pare totuși că cei de la Xiaomi nu au făcut însă acea demonstrație doar de dragul marketingului. În schimb, au un plan destul de bine definitiv vizavi de momentul în care acel set de instrumente și tehnologii se va regăsi într-un produs comercial.

Când îți vei încărca telefonul în 8 minute cu fir și 15 minute wireless

Conform datelor obținute de publicația MyDrivers din China, Xiaomi vrea să aducă tehnologia futuristă de încărcare în dispozitive comerciale începând cu iunie 2022. În concluzie, în mai puțin de un an, vom putea achiziționa un telefon care se va încărca cu 200W în momentul în care este conectat cu fir la încărcător și cu 120W în format wireless. Astfel, după cum se poate vedea și în pliantul de mai jos de la Xiaomi, în 8 minute, bateria telefonului tău va ajunge de la zero la 100%.

Tehnologia din spatele acestei performanțe este intitulată HyperCharge și a fost demonstrată în prima fază în luna mai a acestui an pe un Xiaomi Mi 11 Pro. În acel experiment, bateria de 4000 mAh de la interior fusese personalizată pentru a putea face față unui ritm de încărcare atât de rapid. În ceea ce privește degradarea, după 800 de cicluri, acumulatorul își pierdea 20% din abilitatea de a reține sarcina. Cel mai probabil, primul telefon cu această tehnologia va fi urmașul lui Mi 11, Xiaomi Mi 12 Ultra.

incarcare rapida xiaomi

Citește și: