Cele mai utilizate emoticoane din 2021 sunt aceleași: cum ne manifestăm stările și sentimentele pe internet

Cele mai utilizate emoticoane din 2021 sunt aceleași: cum ne manifestăm stările și sentimentele pe internet

Chiar dacă pandemia ne-a influențat multe dintre obiceiurile noastre de zi cu zi, stilul de viață și modul de lucru, există câteva particularități, mai ales ale vieții noastre online, care au rămas neschimbate.

Dacă vrei să înțelegi internetul, poți să arunci o privire pe cele mai folosite emoticoane. Chiar dacă ultimii ani nu au fost cei mai grozavi pentru majoritatea oamenilor, când vine vorba de manifestările digitale de entuziasm, frustrare, bucurie sau tristețe, nu s-au schimbat prea multe.

Cele mai folosite emoticoane din 2021

Deși pare o analiză un pic ciudată, mai ales că nu e ca și cum WhatsApp știe ce emoticoane folosești, Unicode Consortium, autoritatea care stabilește emoticoanele noi și menține un standard universal pe marginea subiectului, tocmai a publicat top 10 pe 2021 și, în mare parte, sunt neschimbate din 2019

Din nou, pe primul loc se află ”lacrimile de bucurie” – ?  și câștigă detașat în fața competiției. Conform studiului, aproximativ cinci procente dintre toate emoticoanele trimise sunt de această formă, chiar dacă generația Z se pare că nu este prea încântată de el. Ca o confirmarea suplimentară a relevanței lui în piață, merită însă avut în vedere că și în 2020 a fost cel mai utilizat emoticon pe Twitter și pe prima poziție în același clasament de la Unicode Consortium în 2019.

Singurul care se apropie cât de cât de același nivel de interes din partea internauților este inima roșie – ❤️ . Lista cu toate celelalte emoticoane care au făcut valuri în ultimul an pe internet poate fi văzută mai jos. Ca un detaliu interesant, deși am ajuns în punctul în care există peste 3600 de emoticoane, cele mai populare 100 sunt utilizate în 82% dintre cazuri.

 

  • ? – Rolling on the Floor Laughing
  • ? – Thumbs Up Sign
  • ? – Loudly Crying Face
  • ? – Folded Hands (aka the prayer emoji)
  • ? – Face Blowing a Kiss
  • ? – Smiling Face With Three Hearts
  • ? – Smiling Face with Heart-Shaped Eyes
  • ? – Smiling Face with Smiling Eyes

 

Citește și: