23 aug. 2020 | 10:01

Emoji în Windows și macOS: cum scrii cu emoticoane pe PC sau Mac

ACTUALITATE
Emoji în Windows și macOS: cum scrii cu emoticoane pe PC sau Mac

În funcție de timpul pe care îl petreci pe internet, s-ar putea să ți se pară că o mare parte din comunicațiile din mediul online sunt realizate prin emoticoane. Aceasta este realitatea actuală și poți participa și tu în acest haos, de pe PC sau Mac.

Dacă tot ai dezvoltat o fascinație pentru emoticoane pe mobil, este aproape regretabil să nu ți-o transpui și pe laptop, pe parcursul orelor pe care le petreci la birou. Din fericire, atât în Windows 10, cât și în versiunile recent de macOS, ești la o combinație de taste distanță pentru a le materializa.

În cazul în care ești utilizator al unui PC cu Windows, în orice fereastră în care poți tasta câteva cuvinte, poți strecura și un emoticon sau emoji. Nu contează dacă ești într-un document Word sau scrii un email în browserul tău preferat. Fereastra cu o listă de emoticoane foarte similară cu cea de pe mobil îți apare când apeși simultan pe tasta Windows și punct sau tasta Windows și punct și virgulă. La fel ca în captura de ecran de mai jos, din acel moment, rămâne să faci click pe emoticonul care te interesează și va fi inserat în text la poziția cursorului.

Pe macOS, sistemul este foarte similar cu cel din Windows. O combinație de taste îți afișează pe ecran o fereastră discretă cu o colecție stufoasă de emoji. Acestea pot fi folosite în orice fereastră care acceptă introducerea unui text. Tot ce trebuie să faci este să apeși simultan pe Control + Command + Space și te vei trezi pe ecran cu o fereastră cu aceleași emoji pe care le ai pe iPhone. Dacă vrei să ajungi rapid la un anumit emoticon, în partea de sus ai o bară de căutare pentru a eficientiza procesul. După ce vei accesa mai des anumite emoticoane, le găsești rapid în secțiunea recente, ca să nu le mai cauți pe viitor.

windows 10 emoji

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele