Cum arată noile emoticoane de la Facebook și Messenger și care e rolul noilor „reacții”

Cum arată noile emoticoane de la Facebook și Messenger și care e rolul noilor

Pandemia de coronavirus e o problemă uriașă la nivel mondial, iar Facebook nu avea cum să o treacă cu vederea. Așa că a venit cu noi emoticoane inclusiv pentru Messenger.

Noul tip de virus, descoperit în China și răspândit rapid pe aproape întreg mapamondul, a modificat multe comportamente de consum și i-a făcut pe oameni să petreacă și mai mult timp pe rețelele de socializare. Așa că giganți digitali precum Facebook nu aveau cum să treacă cu vederea acest lucru.

Mark Zuckerberg a venit cu noi reacții, sub forma unor emoticoane care să transmită cele trăite acum de omenire.

Cum arată noile emoticoane de Facebook și Messenger

 

În traducere în limba română, noile reacții înseamnă ”îmi pasă” și ”grijă”. E vorba de o față galbenă îngrijorată care ține în brațe o inimă roșie, dar și de o formă de inimă de culoare mov.  Facebook susține că aceste noi emoticoane vor fi disponibile pentru toți cei peste două miliarde de utilizatori din întreaga lume în această perioadă.

Noile reacții sunt și pentru aplicația Messenger.

Și nu e singura strategie a Facebook în această perioadă. Recent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un serviciu prin care te poți informa despre noul coronavirus direct din aplicația Messenger de la Facebook. E vorba despre un serviciu de tip chatbot menit să contribuie la combaterea dezinformării în legătură cu virusul, mai exact, despre o extensie a serviciului Health Alert al organizaţiei.Astfel, vei primi informații rapide, precise și sigure despre COVID-19.

Pentru moment, serviciul de pe Facebook Messenger nu poate fi accesat decât în engleză, franceză, spaniolă şi arabă, dar vor fi introduse și mai multe limbi.

Îl poți folosi prin pagina oficială de Facebook a OMS selectând „trimite mesaj” sau prin link-ul de Messenger dedicat. Primești aici atât răspunsuri la întrebări, lămuriri, dar și sfaturi despre cum să te protejezi.